Plexul solar sau creierul abdominal

Plexul solar sau creierul abdominal

Plexul solar mai este numit si creierul abdominal. Plexul solar dirijeaza toate functiile corpului fizic; de el depinde respiratia, eliminarea, nutritia, cresterea, circulatia, sistemul nervos.

Prin plexul solar omul poate comunica intr-adevar cu Universul, caci plexul solar este legat de intreg cosmosul. El este un centru extrem de important pentru noi.

Chakra Plexului Solar (MANIPURA) este casa instinctelor voastre, este locul care va ajuta sa va conectati cu energii divine si intelepciunea milenara. Cand Chakra Plexului Solar este in echilibru, activam de fapt functionarea tuturor chakre energetice.

O Chakra a Plexului Solar inactiva va face sa va simtiti letargici si fara de motivatia de a actiona si de a-ti indeplini telurile.

Cum ne intarim plexul solar

Ceea ce perturba mai mult plexul solar si apoi organele interne: ficatul, rinichii, stomacul etc. sunt frica, furia, grijile, indoiala, iubirea dezordonata, gandurile si sentimentele haotice; si cum plexul solar este rezervorul fortelor consecinta acestor dezordini este o demagnetizare totala.

Puteti sa va intariti plexul solar privind si ascultand cum curge un izor, o cascada, o fantana, o metoda care da mari rezultate.

Fiecare copac este un rezervor de forte provenite din soare si din pamant, si deci ne putem incarca de la copaci. Ne rezemam de un copac mare: un cedru, un stejar, un fag, un brad, pui mana stanga la spate si pe cea dreapta pe plexul solar si il rugati sa va daruiasca o parte din fortele sale. Nu uitati sa multumiti copacului la final.

Plexul solar sau creierul abdominal

Creierul si plexul solar

Plexul solar este un creier rasturnat; in creier materia cenusie este in exterior si materia alba in interior; in timp ce in plexul solar este invers. Plexul solar este acela care a creat creierul si l-a alimentat, el ii trimite energii, forte, si cand el inceteaza sa ii trimita, omul adoarme, devine abrutizat sau il doare capul, nu mai poate gandi. De aceea plexul solar se mai numeste si creierul abdominal.

Creierul este dinamic, activ, dar el oboseste repede daca nu este sustinut de energiile plexului solar. Pentru a sustine creierul, inainte de a va apuca de o activitate, actionati asupra plexului solar masandu-l in sens invers acelor de ceasornic. Dupa cateva minute veti simti ca gandirea voastra este libera, degajata si puteti trece la treaba.

Plexul solar sau creierul abdominal

Picioarele si plexul solar

Cand va este frig la picioare, simtiti o contractie a plexului solar, si daca mancati in acel moment, va v-a durea stomacul pentru ca digestia nu se v-a face corect. In timp ce, daca va puneti picioarele in apa calda, veti simti o dilatatie in plexul solar, o senzatie placuta, o stare de bine, care va reface buna dispozitie.

Cand va simtiti dezamagiti, tulburati, nervosi, sau contractati puneti-va picioarele in apa calda si incepeti sa le spalati cu atentie; actionati astfel asupra plexului solar, dandu-i forte, si starea voastra de constiinta va fi imediat transformata.

Daca nu puteti medita, faceti o baie calda la picioare si veti vedea ca veti avea mult mai multa usurinta ca sa va concentrati.

 

4.3/5 - (6 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Un comentariu la „Plexul solar sau creierul abdominal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!