Palo Santo – lemnul sfant al Samanilor

De secole, Palo Santo a fost folosit de catre samani si in practici medicinale ancestrale, prin rugaciune, ritualuri, divinatie si nu in ultimul rand, vindecare.

Spre deosebire de mir si si alte substante cu proprietati asemanatoare acestuia, Palo Santo reuseste cu usurinta sa oxigeneze creierul, avand efecte energizante.

Palo Santo – lemnul sfant al Samanilor

Palo Santo - lemnul sfant al Samanilor

Istoria acestui lemn sfant dateaza de pe vremea Imperiului Incas unde era folosit sub forma uleiului esential, pentru calmare, relaxare si purificare spirituala.

Fumul de la Palo Santo este incorporat in fiecare ritual samanic din America de Sud, acesta avand proprietati de curatare puternice. Are o aroma combinata ca de menta, citrice si conifere incat iti este greu sa crezi atunci cand il simti ca provine din lemn.

Samanii din Peru obisnuiesc si acum sa arda Palo Santo sub forma de bete, pentru a-si pregati meditatia; fumul si aroma lemnului inlatura gandurile si energiile negative, tin la distanta spiritele rele si inlatura nenorocul.

Este folosit si de catre nativii sud-americani pentru a indeparta energiile negative din jurul si din locuintele lor, prin intermediul fumului terapeutic. Acestia folosesc Palo Santo ca „smudge sticks” (legatura de Palo Santo, frunze si ierburi aromatice).

De generatii si generatii, Incasii si vracii din America de Sud au folosit lemnul Palo Santo pentru proprietatile sale vindecatoare.

Aceste proprietati vindecatoare apar in lemnul acestui copac dupa moartea sa. Acest copac traieste in medie 90 de ani.

Cand moare, ii trebuie cam 4 ani sa fie lasat in padure inainte de a fi folosit pentru proprietatile sale vindecatoare. In acest timp de 4 ani, lemnul se transforma si capata proprietati sfinte.

Cum se foloseste Palo Santo

Lemnul Palo Santo este cel mai des utilizat pentru a purificarea energiei, curatarea energetica a oamenilor si a obiectelor, pentru vindecarea anumitor afectiuni, pentru a stimula creativitatea, pentru protectie si aducerea abundentei si norocului in viata noastra, pentru a curata negativitatea din jurul nostru.

Palo Santo - lemnul sfant al Samanilor

Alaturi de aceste abilitati metafizice, aceasta planta misterioasa a fost folosita in mod traditional si in tratarea unor afectiuni fizice, cum ar fi: raceala si simptomele gripei, alergii, migrene, inflamari, stres, depresie si multe altele.

Prin studiu, Palo Santo a capatat putina recunoastere ca fiind un potential agent chimoterapeutic si ar putea avea un rol semnificativ in viitorul tratamentelor impotriva cancerului.

Pentru utilizarea sa, sunt recoltate doar crengile cazute in mod natural, sub supravegherea si indrumarea guvernului peruvian; copacii vii nu pot fi taiati niciodata, din respect pentru proprietatile sacre ce le detin.

Crengile cazute au nevoie de un proces de intarire a proprietatilor/ macerare, timp in care seva lichida obtinuta se cristalizeaza si formeaza depuneri ce dau palo santo-ului nuanta oranj si aspectul auriu.

Inauntrul acestor depozite se ascunde esenta lemnului sfant, profunzimea si magia sa.

Pentru meditatie, se poate ardei o bucatica mica de lemn Palo Santo. Nu numai ca va va creste vibratia, dar va va ajuta si sa va conectati mai bine cu Sursa si cu Mama Pamant.

In momentul fumigatiei setati-va intentia sau spuneti o rugaciune. Cereti ca lemnul Palo Santo sa curete spatiul in care va aflati, sa va creasca vibratia si sa aduca energie pozitiva in jurul vostru..

Puteti sa folositi fumul emanat si pentru a curata cristale sau orice obiecte sacre pe care le aveti la indemana.

Cu ce putem combina Palo Santo

Palo Santo se poate combina cu succes in procesul de fumigatie cu cedrul, ienuparul sau salvia alba.

Din punct de vedere holistic, uleiul esential extras din Palo Santo poate fi adaugat la categoria uleiurilor iluminarii, alaturi de uleiul esential de tamaie, rozmarin, santal, busuioc, salvie, isop, smirna, toate importante si cunoscute datorita caracteristicilor terapeutice si spirituale.

Palo Santo trebuie folosit doar cu cele mai bune intentii si ganduri, pentru lumea in care traim si oamenii ce ne inconjoara. Si de aceea, acesta trebuie cumparat si folosit responsabil, cu respect pentru copacii vii si sacrii de Palo Santo, ce reusesc sa ne ofere asa un ajutor divin.

Produsele le puteti comanda AICI 

5/5 - (3 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!