Nyord – Zeul Banilor si al Bogatiei

Nyord  Zeul Banilor si al Bogatiei

Nyord Zeul Banilor si al Bogatiei

Njord – mai este numit si Dumnezeul marilor si al bogatiei

Njord apartinea ramurii Vanir a zeilor norvegieni, dar a fost ulterior acceptat ca membru onorific al Aesirului dupa incheierea razboiului lor. In naratiunea mitica, Njord  era zeul marii, fiind, de asemenea, asociat atat cu bogatia, cat si cu fertilitatea. Este suficient sa spunem, avand in vedere „puterile” sale, vikingii l-au venerat mai ales ca principala divinitate a navigatiei. Este posibil ca oamenii germanici sa-l fi perceput ca fiind „cea mai bogata” fiinta divina dintre toti zeii si zeitele norvegiene.

Njord, zeului marii,  s-a casatorit cu gigantul Skadi.  Skadi se casatoreste cu Njord dupa ce a fost incantat de picioarele sale frumoase. Cu toate acestea, viata casnica nu a fost atat de fericita pentru cuplul. Skadi preferand sa-si petreaca timpul in casa ei in muntii inzapeziti, in timp ce Njord o prefera pe cea din Noatun („Locul navelor”), locuinta sa cereasca. Cuplul se destrama dupa ceva timp, dar nu inainte de a da nastere gemenilor Freyr si Freya  – doua zeitati norvegiene majore la propriu.

Njord patroneaza bunastarea materiala si prosperitatea. El controleaza elementele marii si aerul deasupra marii.

Nyord Zeul Banilor si al Bogatiei

Nume: Njord
Element principal: apa
Culori: albastru, albastru deschis, gri, verde
Arma magica: topor
Scopuri: prosperitate, bani, bogatie, castig, noroc, fertilitate
Rune asociate: Fehu, Laguz
Ofrande pe care poti sa i le oferi in ritualuri: boluri umplute cu apa sarata, vin, paine, fructe, ierburi.

Cum il invocam pe Nyord?

Avand in vedere ca este zeul banilor, al bogatiei, al prsperitatii, al comertului, al norocului, al creativitatii, poate fi invocat atat in ziua de miercuri cat si joi.

Invocarea zeilor este inca un fel de sacrament.  Nu exista o invocare speciala, i te adresezi cu cuvintele tale. Dar totusi, exista o schema stabilita care da cel mai bun rezultat. Ofrandele sunt optionale. Ca ofranda poti sa-i oferi o lumanare albastru, gri sau verde (daca ceri bani), verde este si energia banilor.

Te poti adresa mai multor zei pe rand sau doar unui singur zeu sau zeita.

Odin este zeul suprem al panteonului nordic, conducatorul Asgardului. Asigura-te ca il contactezi mai intai pe el si apoi pe Nyord.

Nyord, Doamne! Asculta-ma!”.

„Te invoc pe tine Nyord, Zeu al bogatiei, te rog asculta-ma! Te rog ajuta-ma sa dobandesc bogatii (aici spui tu dorinta/dorintele tale). Multumesc Nyord. Slava Torei Dumnezeului meu! Slava lui Nyord, zeul bogatiei”

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!