Monedele chinezești: sens și aplicare practică

Monedele chinezești: sens și aplicare practică

În Orient, după cum știți, practicile și învățăturile antice sunt venerate în mod sacru, a căror bază este echilibrul energetic și direcția energiei într-un flux favorabil. Cel mai faimos dintre ele este feng shui, care se distinge prin simbolismul său.

Monedele feng shui chinezești sunt o modalitate de a atrage beneficiile dorite în viața ta. Combinând energia Cerului și a Pământului, ele sunt un puternic concentrat al energiei „corecte”.

Ea aduce abundența, fericire și dragoste în casa.

Monede chinezești similare au apărut pentru prima dată în secolul al XI-lea î.Hr.  Apoi au fost folosițe ca bani obișnuiți. De-a lungul timpului, acestea au fost înlocuite cu alte obiecte financiare, dar importanța lor nu s-a diminuat.

Au început să fie folosite ca amulete. Și astăzi, monedele chinezești sunt unul dintre cele mai puternice talismane ale bunăstării.

În zilele noastre, este dificil să găsești o monedă chineză antică autentică. Dar nu contează pentru îndeplinirea misiunii ei. Pentru aceasta, copiile non-originale produse în cantități suficiente sunt destul de potrivite.

Moneda este făcută din cupru. Forma sa rotunjită simbolizează energia Raiului, iar centrul cu o gaură pătrată simbolizează energia Pământului. O persoană neinițiată va considera cu siguranță că este lipsit de importanță ceea ce se aplică pe suprafața acestei amulete.

De fapt, totul în ea este gândit până la cel mai mic detaliu. Și fiecare detaliu contează. Toate monedele au 2 fețe: activă și pasivă. Partea activă este Yang, cea masculină. Conține 4 hieroglife. Ele indică o dinastie care a domnit la un moment dat sau altul.

Din moment ce China a atins cea mai mare prosperitate în timpul domniei dinastiei Qin, bancnotele din epoca lor sunt cele mai populare. Astfel de obiecte sunt deosebit de eficiente pentru a atrage bogăția.

Partea pasivă este Yin, care simbolizează principiul feminin. Înfățișează 2 hieroglife care denotă rostirea domnitorului. Combinând 2 energii opuse, Yang și Yin, un astfel de talisman este conceput pentru a atrage activ armonia și fericirea în viață.

De asemenea, dragonii, fenixele, săbiile etc. sunt descrise ca obiect simbolic pe monedă.Toți au propriul lor sens și sunt concepute pentru a-și proteja purtătorul de nenorociri. De asemenea, sunt folosite pentru a atrage norocul.

În antichitate, aceste simboluri erau numite Quan, care se traduce prin „integritate” sau „sursă”. Numărul lor special în aranjamentul corect simbolizează integritatea și bunăstarea.

Cum să folosești monedele chunezesti?

Pentru a obține sănătate și bunăstare, aceste talismane trebuie folosite corect. Monedele trebuie așezate în sus cu suprafața pe care sunt reprezentate 4 hieroglife. Acesta este singurul mod de a obține ceea ce îți dorești.

Dacă ai pus monedele incorect, atunci nu vei aștepta noroc. Și, poate, vei avea în schimb ghinion și dezamăgire.

Unde amplasezi amuletele?

Amuletele sunt plasate în anumite locuri. De exemplu, sunt agățați de gât pentru sănătate. Sau pune-l sub o pernă pentru fericire în viața de familie. Cu toate acestea, ele sunt cel mai adesea folosite pentru a atrage bani. Prin urmare, acestea pot fi puse în acele locuri în care sunt depozitate economiile financiare: într-un portofel, un seif cu titluri, o casă de marcat. Sau în acelea dintre ele care au legătură directă sau indirectă cu fluxurile financiare: deasupra ușii din față a biroului, sub covor, lângă arborele de bani, la intrarea în locuință.

De obicei, fiecare monedă are propriul său loc „retras”.

Practic, astfel de talismane de bani sunt folosite într-un pachet, de exemplu, 3 sau 6 monede. Dar sunt și cele care poartă un efect magic și singure.

Moneda norocoasă va ajuta la atragerea dragostei și a armoniei familiei. 

Este potrivit pentru cei care își caută cealaltă jumătate. Și, de asemenea, pentru cei care încearcă să-și armonizeze relațiile de familie. Simbolurile ei sunt un dragon cu un Phoenix sau 2 dragoni cu o perla. O astfel de monedă este plasată într-o pungă sau într-un buzunar pe fundul patului.

Indispensabila monedă Nanbu sau cum se mai cheamă moneda de încuiere a banilor și-a primit numele pentru că nu a fost niciodată folosită în bani, ci a fost folosită pentru a atrage avere. În cele mai vechi timpuri, comercianții îl foloseau în China, alăturând documentele cu acesta. Acest lucru le-a dat încredere că acordul va aduce noroc.

Se crede că un astfel de semn ar fi bun pentru cei pasionați de jocuri de noroc, pariuri, care sunt dispuși să-și asume riscuri. Ei poartă banii cu ei, păstrând acest fapt secret. De asemenea, o monedă este atârnată pe mânerele ușilor sau depozitată în documente.

O monedă mare oferă proprietarului ei protecție împotriva forțelor malefice și a adversității. Dar pentru aceasta, o persoană trebuie să o aibă mereu cu el.

Pe de o parte există un portret al taoistului Zhongli Quan, pe de altă parte – numele său și diferite simboluri feng shui.

Chiar dacă banii sunt folosiți singuri, este indicat să fie împletite cu o panglică roșie cu ciucuri.

Simboluri monetare rare Feng Shui

Printre amuletele monedelor chinezești, există și cele care sunt foarte greu de găsit.

Moneda de sănătate promite proprietarului său sănătate pentru mulți ani de viață. Îl înfățișează pe Shou-sin – un bătrân, o imagine a longevității. În mâinile lui este un toiag de ginseng, iar în jurul lui sunt alte semne de sănătate: căprioare, piersici, berze. De asemenea, moneda înfățișează un phoenix și un dragon – imaginea căsătoriei a două persoane. Acest lucru sugerează că talismanul este capabil să aducă bunăstare fizică întregii familii.

Moneda este prezentată ca un cadou părinților și rudelor mai în vârstă. Și, de asemenea, pentru familiile cu copii și vârstnici.

Ea dezvăluie 5 beneficii principale:

 • longevitate;
 • sănătate;
 • fericire;
 • abundență financiară;
 • moarte ușoară și nedureroasă.

5 Lilieci este o monedă foarte rară, dar va aduce mare noroc oricui o găsește. Totul este legat de un joc de cuvinte. În chineză, liliacul sună ca Bian Fu. Și acest lucru este în acord cu cuvântul fericire. Prin urmare, pentru chinezi, întâlnirea cu acest animal este un noroc incredibil. Ei chiar își achiziționează în mod special figurinele și le așează în casă.

Meihua este un simbol chinezesc cu 5 petale asemănător cu o floare de prun. Prin urmare, cel mai adesea se numește așa. Nici această monedă nu a fost niciodată numerar. În mijlocul său este o gaură în formă de pentagon.

5 nu este un număr aleatoriu. Acest talisman aduce și 5 beneficii pentru viață:

 • bunăstare;
 • longevitate;
 • puritatea sufletului;
 • nobleţe;
 • bogatie.

O astfel de amuletă protejează de mânia celor răi, predispune la un viitor fericit. Proprietarul ei este norocos.

Combinații de monede

Dar totuși, cea mai mare forță are un set de bancnote. De regulă, monedele sunt legate cu ață, frânghie, împletitură, panglică. Se folosește fie fir roșu, fie auriu. Dar mai des banii sunt adunați pe o panglică roșie.

Tonurile roșii stimulează dezvăluirea energiei monedelor, sporesc efectul acestora. Fire stacojii sau aurii sunt folosite pentru a activa energia masculină.

Monedele sunt legate cu bandă în diferite moduri. Aceasta este o întreagă artă, după ce o stăpâniți, le puteți combina singur. Principalul lucru este să poziționați corect semnele pentru a elibera energia benefică a Chi.

Monedele chinezești sunt colectate pe o bandă în anumite cantități. Simbolismul produsului depinde de aceasta.

 • 2 semne contribuie la economii de bani, înmulțiți averea celor 2 generații și protejați împotriva negativității. Și se recomandă să fie puse și sub saltea pentru un cuplu care visează la un copil.
 • 3 monede legate cu o panglică aduce bogăție financiară din trei surse. Acesta poate fi venitul câștigat (de exemplu, munca), primirea de fonduri din exterior (moștenire) și avere bruscă (câștig). Produsul simbolizează unirea omului cu Cerul și Pământul. De obicei, este pus în fundația unei case în construcție, care este deținută de această persoană. Și trăiește în ea.
 • 5 monede favorizată de cei care doresc să înceapă propria afacere sau comerț. Ele atrag fluxul de fonduri din patru părți și concentrarea lor într-un singur loc.
 • Monede în valoare de șase bucăți promite ajutor și patronaj. Cu ei, o persoană este sub protecție, iar norocul îi este favorabil.
 • 8 pandantive cu monede atrage venituri din toate părțile busolei și simbolizează bogăția. Cu o a noua monedă în centru, puterea lor crește.
 • Nouă semne pe o bandă au cea mai mare putere. Ei radiază energia Universului cu puterea și integritatea sa. Ei oferă proprietarului lor înțelepciune, putere și prosperitate în toate domeniile vieții.

Combinațiile de 4 și 7 monede sunt considerate disfuncționale și nu sunt folosite ca talismane. 7 este asociat cu metalul. Și o combinație de 7 semne de monede este folosită pentru a activa elementul metalic și pentru a suprima stelele negative ale elementului pământ.

Monedele sunt legate cu un fir nu numai pe rând, ci și creează figuri din ele. Una dintre cele mai comune este sabia. Numărul de caractere din el este diferit. Dar nu ar trebui să fie 100. Numărul lor ideal este 108. Această amuletă este destinată oamenilor de afaceri pentru a-i proteja de intrigile persoanelor adverse. Este atârnat în birou, cu mânerul sus și mereu în spatele lui. Mai bine în vest sau nord-vest. Amuleta are o forță puternică și nu este recomandat să o atârnați în viața de zi cu zi.

Monedele feng shui chinezești poartă energie pozitivă și sunt capabile să aducă multe beneficii și cadouri în viața tutorelui lor. Activatorul acțiunii lor este credința persoanei în marea sa putere.

Monedele sunt concepute pentru a acționa numai pentru bine. Și în niciun caz nu sunt folosite în scopul răzbunării sau al vătămării.

5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!