Mantrele lui Ganesha pentru a atrage bani

Mantrele lui Ganesha pentru a atrage bani

Zeul Ganesha cu cap de elefant, sau Ganapati, așa cum este numit și el, ocupă un loc special în gazda zeilor hinduși. Ganesha este venerat în toată lumea, ei cer protecție și binecuvântări în chestiuni importante. Chiar și imaginea lui Dumnezeu este o reflectare a soartei și unicității sale.

Ganesha este respectată cu un motiv… Dumnezeu și-a primit numele – Domnul celor vii, Domnul materialului (lumii fizice) – după ce a concurat cu fratele său Karttikeya pentru dreptul de a-l reprezenta pe Shiva și de a asculta rugăciunile omenești.

Potrivit legendei, zeul Shiva și soția sa Parvati au avut doi fii, Karttikeya și Lambodar. Shiva trebuia să protejeze lumea și Universul și, prin urmare, era în transă, rugăciunile oamenilor nu au ajuns la el. Atunci Vishnu sa oferit să transfere această responsabilitate unuia dintre fii. Pentru a face acest lucru, a venit cu un test: să facă înconjurul universului. Karttikeya s-a repezit pe drum, abia ascultând sarcina, iar Lambodar s-a ridicat, a umblat în jurul părinților săi și a anunțat că a făcut față testului.

Zeul cu cap de elefant a explicat că Shiva și Parvati sunt universul, totul în această lume este doar reflectarea și întruchiparea lor și, prin urmare, ei sunt lumea însăși. Universul-Spațiul, conform lui Lambodar, nu este rațional în toate. Depinde de cine se uită la el, este divers și instabil. Lui Dumnezeu Vishnu i-a plăcut această abordare, concentrarea pe real, străduindu-se pentru o explicație simplă a complexului. El l-a numit pe Lambodar Domnul celor vii – Ganesha, dar le-a ordonat oamenilor să se întoarcă la zeul cu cap de elefant cu rugăciune, să ceară ajutor și onoare înainte de a începe chestiuni importante.

Nu este de mirare că Ganesha a atras o mulțime de admiratori. Se crede că acest zeu raspunde corect tuturor celor care întreabă, adică își dă seama de sensul cererii sale și de locul ei în viața lui.

Latura materială se reflectă în acest ritual: înainte de a face orice înțelegere, contract, chiar înainte de a merge la piață, hindușii îngrijiți și evlavioși se roagă lui Ganesha. Dacă rugăciunea a fost rostită corect, atunci Dumnezeu ajută la rezolvarea problemelor și obstacolelor care apar uneori pe drumul către scop.

Pe lângă Ganesha, hinduismul are pe Zeița Lakshmi (sau Shakti) – zeița fertilității și prosperității. Mai degrabă, corespunde conceptului de abundență, energie și Ganapati – o atitudine conștientă față de bani și beneficii. Prin urmare, se obișnuiește să-l chemi mai întâi pe Ganesha, să-i dai onoare și abia apoi să te rogi lui Lakshmi. Fără respect pentru zeul cu cap de elefant, nu se poate câștiga favoarea zeiței Shakti.

În viața de zi cu zi, hindușii au mai multe formule de rugăciune pentru a comunica cu Ganesha, acestea fiind numite mantre. Mantrele nu sunt ca textele adreselor creștine, ele sunt mai apropiate de conceptul de „afirmații”.

Acesta este un fel de mesaj din Univers, care ajută spiritul să ajungă în starea dorită și din această stare să primească un răspuns la cerere.

Cum să o citești corect o mantră?

Trebuie să pronunți mantrele într-un mod special, într-o cântare. În același timp, nu există conceptul de „stres” sau accent, fiecare sunet al unei afirmații este cântat cu respect – atât o vocală, cât și o consoană. În practicile de yoga, unele mantre sunt utilizate în mod activ: prin vibrația care se naște în corp, yoghinul și discipolii săi înțeleg dacă efectuează corect asanele, dacă au reușit să se concentreze asupra meditației.

Ganesha iubește o atitudine atentă și concentrată, cu toate acestea, este practic, de aceea tinde să accepte mantre sincere sub diferite forme. Orice rugăciune trebuie făcută lui, lăsând deoparte vanitatea. Adepții zeloși cunosc pe de rost toate cele o sută opt nume ale zeității, pronunță fiecare pentru a-și încânta urechea.

Ganesha rațional ascultă cu plăcere nu numai mantre lungi, ci și scurte. Există mai multe reguli pentru ca apelul tău către Dumnezeu să fie eficient și eficient.

  • Restabiliți o bună dispoziție sau măcar ajungeți la calm. Furia și emoțiile negative anulează toate eforturile bune și aduc distrugere. Înainte de a citi o mantră și a face o meditație, trebuie să vă puneți în ordine nu numai starea de spirit, ci și să vă împăcați cu cei dragi dacă aveți o ceartă.
  • Pentru a atrage bunăstarea, ei consideră că este un semn bun recitând o mantră pe luna în creștere.
  • Începutul unei noi zile – zori sau dimineață – este cel mai bun pentru a face practici… Dacă nu ai timp suficient dimineața, atunci transferă ritualul seara, când îți este mai ușor să te concentrezi pe afirmații și să evadezi din forfotă. În alte chestiuni, poți apela la Ganapati de două ori: dimineața și seara.
  • Alegeți o oră și un loc în care să puteți fi singur, fără a fi distras de afaceri și zgomot. Meditațiile trebuie făcute zilnic, așa că îți va fi mai convenabil să reciți mantre într-o cameră suficient de mare pentru ca ritualul să fie plăcut și relaxant.
  • Puteți citi mantre pe cont propriu, din memorie sau din vedere, doar ascultați înregistrarea, repetând afirmația cu voce tare sau în tăcere… În primul rând, ascultați înregistrările pentru a vă obișnui cu sunetul, pentru a elimina rezistența la nou, obișnuindu-vă treptat cu regularitatea.
  • Faceți cunoștință cu sensul mantrei, fii conștient de fiecare cuvânt din cererea către Ganesha.
  • Încercați să citiți corect: fără întreruperi, fără a coborând sau ridicând vocea, fără încordare și accente.
  • Citirea internă concentrată este considerată un nivel ridicat de recitare a mantrelor. În acest caz, persoana trebuie să recite singur mantra, concentrându-se pe fiecare sunet. Cu toate acestea, această practică necesită o anumită pregătire și conștientizare. Pentru cei care s-au familiarizat recent cu mantrele lui Ganesha, este suficient să rostească rugăciunea în liniște și cu evlavie. Următorul pas este să reciți mantra în șoaptă, apoi în tăcere. După aceea, se consideră că adeptul este pregătit pentru lectura internă.
  • Cel mai bun număr pentru recitarea unei mantre este 108 – de câte ori trebuie să-i repeți cuvintele, motiv pentru care rozariul budist este format din 108 mărgele.Un începător în meditație are nevoie de o secvență, așa că poți spune mai puține mantre, alegând un multiplu de trei repetări, de exemplu 3, 6, 9, 12. Cu cât mai multe repetări, cu atât intenția ta este mai puternică.

Astfel, elevii trec de la repetiția-imitație mecanică la munca interioară profundă, conștientizarea dorințelor lor și legătura spiritului cu Universul. Acest lucru se reflectă în regulile de recitare a mantrei bunăstării.

Una dintre cele de bază este considerată mantra OM. Capul lui Ganesha – urechi mari, un trunchi lung – repetă exact simbolul Om în contururi. Toate mantrele încep cu acest cuvânt, OM personifică echilibrul dintre intenție și acțiune, putere și bunătate, granița dintre prezent și dorit.

Pentru succes și bogăție, ei recită diferite mantre, deoarece cererile oamenilor pot diferi în ceea ce privește durata visului, sfera vieții în care trebuie să apară schimbări. Să le cunoaștem pe cele principale.

Mantrele lui Ganesha

Versiunea tradițională a mantrei pentru a atrage bani:

OM SHRIM HRIM KLIM GLAUM GAM GANAPATAYE VARA-VARADA SARVA-JANAM ME VASAMANAYA SWAHA

OM SHRIM HRIM KLIM GLAUM GAM GANAPATAYE VARA-VARADA SARVA-JANAM ME VASAMANAYA SWAHA

OM SHRIM HRIM KLIM GLAUM GAM GANAPATAYE VARA-VARADA SARVA-JANAM ME VASAMANAYA SWAHA

OM EKDANTAYA VIDMAHI VAKRUTANDAYA DHIMAHI TAN NO DANTI PRACHODAYAT OM SHANTI SHANTI SHANTI

În prima parte, numele lui Ganesha este glorificat „Marele Ganapati, care îndepărtează obstacolele care dă prosperitate, glorie! Mă înclin în fața măreției tale.” Partea finală invocă direct fluxul de numerar, prosperitatea, motiv pentru care este numită mantra milionarilor.

Textul acestei rugăciuni, scris în sanscrită, este purtat ca talisman în portofel.

Îndepărtarea rapidă a obstacolelor pe care le aduce Ganesha ca răspuns la meditație și recitarea următoarei mantre, este numită și Mantra pentru noroc.

Mantra pentru noroc

OM GAM GANAPATAYE NAMAHA.

Schimbări serioase în viață pot fi observate în a douăzeci și cincia zi de recitare a mantrei. Acest apel ajută la scăparea de obstacolele care apar în implementarea unei chestiuni importante. Afirmația îl face pe cititor atent, înțelept și are un efect benefic asupra lucrurilor începute mai devreme, contribuie la finalizarea lor cu succes.

Mantra pentru atragerea banilor începe cu un apel la zeitate, lăudându-i și enumerându-i numele și meritele, în final, cel care cere caută o modalitate rapidă de a atrage bani:

GANESHA SHARANAM SHARANAM GANESHA GAN GAN

GANAPATI SHARANAM GANESHA JAY GANESHA

JAYA JAYA GANAPATA

Mantra pentru a primi bani de urgență

Această mantră este numită „pentru primirea urgentă” de bani și atragerea energiei bogăției în viața ta:

OM LAKSHMI VIGAN SRI KAMALA DHARIGAN SVAHA

Aici există un apel către zeița Lakshmi, ea este lăudată și rugată să acorde sănătate și prosperitate spiritului.

O rugăciune cu cereri către Ganesha pentru acordarea de înțelepciune și claritate a minții are următorul sunet:

OM HRIM KLIM SHRIM NAMAH

Zeul bogăției are 108 nume și, prin urmare, lista mantrelor în care este menționat este foarte extinsă.

Adepții lui Ganesha merg adesea dincolo de învățarea mantrelor, aducând bunăstare în casă cu activități suplimentare. Ei spun că Domnul celor vii este mai dispus să asculte cererile dacă cineva citește mantre la altar. Chiar și un colț mic și modest devine un loc pentru conștientizare și autoconștientizare.

Altarul Zeului Ganesha

Altarul este decorat corespunzător: suprafața este acoperităț cu o panză roșie, decorată cu ghirlande de flori, lumânări cu parfum de lemn de santal, în centrul compozitiei este asezată o figurină a lui  Ganesha din metal, porțelan sau piatră. Pentru meditație, este utilă imaginea unui zeu cu cap de elefant și yantra lui – un desen special în care formele geometrice și culoarea atrag o energie specifică, Ganesha iubește dulciurile, îl poți mulțumi cu ușurință dacă lași o bucată de zahăr, fructe sau bomboane.

Nu fi surprins când ofranda dispare și nu fi dură cu familia ta. Zeul cu cap de elefant își schimbă cu ușurință formele și își primește răsfățul nu întotdeauna în modul obișnuit. Aceasta este, de asemenea, parte din lecțiile sale pentru oameni.

Ganesha apreciază efortul și curățenia: ordinea trebuie adusă în toată casa, cu o atenție deosebită curățeniei podelei. Pentru casa banilor – un portofel – există și recomandări. Este bine dacă este roșu, maro sau auriu. Transferă atitudinea conștientă către bani: nu-i irosește în prima zi, lasă-i să „petrece noaptea” în casa ta. Energia monetară nu ar trebui să stagneze, dar nici nu este înțelept să o cheltuiți pe prosti.

Citirea mantrei Ganesha este un ritual special care îți permite să găsești un punct de sprijin și armonie în tine, supraestimând treptat eforturile, realocând resurse, schimbând gândirea.

Abundența va veni cu siguranță la tine acasă dacă eforturile tale sunt sincere și constante, pline de intenții strălucitoare și evlavioase.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!