Legenda Craciunitei (Steaua de Craciun), de ce sa o aveti in casa la sfarsitul anului

In zilele premergatoare Craciunului, pietele si florariile sunt invadate de sute de mii de ghivece cu plante incantatoare avand buchetele de frunze colorate, cele mai multe de culoare rosie, pe care romanii le cumpara pentru a completa designul special dedicat sarbatorii Nasterii Domnului.

Craciunita, Floarea Craciunului sau Steaua Craciunului, este denumita stiintific Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima (ceea ce se traduce prin „foarte frumoasa”), este considerata cea mai spectaculoasa planta din specia Euphorbiilor si isi are originea in America Centrala. In lume se cunosc peste 100 de varietati de Poinsettia.

Planta a fost cultivata pentru prima data de catre azteci in regiunile mexicane montane umede – desi conform altor surse aceasta crestea la camp ca planta sălbatica -, o denumeau Cuetlaxochitl si initial aceasta a fost folosita pentru scaderea febrei.

Steaua Craciunului ne ajuta sa aflam si sa ne implinim misiunea personala in aceasta viata, sa ii inspiram pe altii si sa sarbatorim. Cand va abateti din cale, energia acestui prieten vindecator va aminteste misiunea personala. Folositi aceasta floare la sfarsitul anului pentru a va re-centra. Anul urmator va fi plin de oportunitati minunate. Este asociata Arh. Haniel, Jofiel si Raziel.

Legenda Craciunitei (Steaua de Craciun), de ce sa o aveti in casa la sfarsitul anului

Legenda Craciunitei (Steaua de Craciun)

Se spune ca undeva intr-un satuc mexican, traia o fetita sarmana, chemată Altea. In noaptea nasterii Domnului, toata lumea a mers la biserica, avand in maini cate un dar pentru pruncul sfant. Doar fetita a ramas acasa, neavand ce sa duca. Deodata, a aparut un Inger care a intrebat-o :
-De ce esti trista, copila draga? Si cum de nu esti cu toti ceilalti in biserica, sa sarbatoriti nasterea Domnului Iisus?
-Pentru ca nu am ce sa-i daruiesc,.. a soptit sfiit biata fata.
-Nu e adevarat!, a spus Ingerul. Tu ai ceva pretios de daruit : dragostea ta. Uite, aduna crengutele care le gasesti pe marginea drumului, si du-le in biserica, la picioarele pruncului. Vei vedea ca darul tau va fi cel mai frumos din toate.
Altea, a facut asa cum i-a cerut Ingerul. A purtat in biserica un brat de crengute si a ingenunchiat smerita. In timp ce se ruga, ramurele s-au transformat intr-o planta minunata cu frunze verzi si rosii.
Asa a aparut Craciunita.

5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!