iunie 16, 2021

Seven Lucky Gods of Japan, initiere oferita de maestrul Gabriela Bogdan

Seven Lucky Gods of Japan, initiere oferita de gabriela Bogdan

Seven Lucky Gods of Japan sistem primit de Stewart Farquharson.

Cei 7 Zei Japonezi ai Norocului sunt un grup de zeitati populare inca din perioada Edo (1603 - 1868). multe reprezentari grafice si sculpturi ale acestor zei sunt vazuti peste tot in Japonia, fie singulare, fie toti 7 ca un grup. Vibratia lor energetica te conecteaza cu toate calitatile lor si tu poti lucra cu ei separat sau cu tot grupul odata.

Cei  Seven Lucky Gods of Japan sunt:

  • Benzaiten – este singura zeitate de gen feminin dintre cei sapte, avand drept atribute, printre altele, talentul, frumusetea si muzica. Este protectoarea artistilor, scriitorilor, dansatorilor si gheiselor. E reprezentata ca o femeie frumoasa si inteligenta, purtand in mana un instrument asemanator lautei (biwa) si avand alaturi un sarpe alb. Originea lui Benzaiten este hindusa, iar figura ei se regaseste adesea la intrarea templelor din Japonia (Torii).
  • Bishamonten –este zeul norocului in razboaie si batalii, asociat cu demnitatea si autoritatea. Este protectorul celor care respecta regulile, al luptatorilor. E reprezentat in armura, tinand in mana stanga un templu budist sau hinduist (pagoda) in miniatura, iar in cea dreapta, o sulița cu care lupta impotriva spiritelor rele;  in jurul capului apare un cerc de foc. Originile lui Bishamonten sunt hinduse, fiind, la randu-i, un zeu sincretic.
  • Daikokuten – este zeul comertului si al prosperitatii. Este considerat si protectorul bucatarilor, al fermierilor si al bancherilor. De asemenea, este socotit vanator de demoni, existand o legenda potrivit careia Daikokuten ar fi atarnat un talisman sacru de ramura unui copac din gradina sa si ar fi reusit astfel sa prinda un demon. Reprezentarile lui au, toate, cateva trasaturi specifice: zambet pe chip, picioare scurte, palarie pe cap si un sac mare in mana, in care se afla obiecte de pret. Daikokuten este un zeu sincretic – rezultat al contopirii dintre zeitatea budista a mortii, Mahākāla, si cea shintō, Ōkuninushi.
  • Ebisu – este zeul prosperitatii, bunastarii si bogatiei afacerilor, a recoltelor si a hranei in general. Este considerat protectorul pescarilor si de aceea e reprezentat in vesminte specifice acestora, cu o palarie pescareasca pe cap, o undita si un peste de dimensiuni mari in mana dreapta, simbolizand mesele bogate.
  • Fukurokuju –  este zeul intelepciunii, norocului, bogatiei, longevitatii si fericirii. Trasatura specifica a reprezentarilor sale este dimensiunea capului, aproape la fel de mare ca restul corpului; poarta haine traditionale chinezesti si are intr-o mana un baston, iar in cealalta, un sul cu scrieri despre lumea inconjuratoare. Fukurokuju are de obicei alaturi o broasca testoasa, o cioara sau o caprioara, animale care in Japonia simbolizează viata indelungata. De asemenea, este cunoscut si faptul ca zeul indrageste jocul de sah, fiind de aceea considerat protectorul sahistilor. Legenda spune ca Fukurokuju a fost un calugar din timpul dinastiei chineze Song, vestit pentru ca putea trai fara sa manance si ii readucea la viata pe cei morti.
  • Hotei – este zeul bogatiei, protectorul copiilor si al credinciosilor. E reprezentat ca un barbat gras, chel si zambitor, pe jumatate dezbracat, intrucat hainele nu-l cuprind (nu-i acopera abdomenul imens); are pe umar un sac in care se afla bogatii pentru cei ce cred in virtutile sale. Hotei a trait in realitate: numele lui era Kaishi si a fost un preot al budismului zen; a murit, potrivit marturiilor istorice, in martie 916. La inceput, primii doi zei, Daikokuten si Ebisu, au fost venerati de negustori, fiindca erau protectorii afacerilor si ai negotului. In timp insa, si celelalte clase sociale din Japonia au cautat zei pe care sa-i venereze si care sa corespunda profesiilor pe care le practicau. In trecut, zeii erau venerati individual, dar in prezent acest lucru se intampla extrem de rar. Inca din anul 1420, cei sapte Zei ai Norocului au fost mentionati laolalta, fiind venerati de oameni in aceasta formula intru sporirea norocului si a bunastarii.
  • Juroujin -  despre care se spune ca ar fi fost o persoana reala, este zeul longevitatii si al batranilor in mitologia budista japoneza. In toate reprezentarile apare inalt, cu capul alungit, cu barba alba si lunga, calarind o caprioara si fiind insotit de un cocor cu varsta de 1500 de ani si de o broasca țestoasa; tine in maini un toiag si o carte sau un sul cu scrieri in care se regaseste intelepciunea lumii.

Sistemul nu are simboluri te conectezi prin intentie la zeul cu care doresti sa lucrezi sau la tot grupul. In noaptea de Anul Nou Cei 7 Zei  Japonezi ai Norocului ofera daruri in special copiilor cat si adultilor. Asa ca nu uitati sa-i invocati in acea noate si sa cereti daruri de la ei.

 

Costul initierii Seven Lucky Gods of Japan este de 246 lei

Initierea se face la distanta si se primeste in Chi Ball

In urma initierii se primeste manualul.

PLUS- puteti transmite aceasta energie minunata altora !!

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!