Icoana Maicii Domnului Sporirea Mintii

Icoana Maicii Domnului sporirea mintii
Icoana Maicii Domnului sporirea mintii

Rugaciune catre Maica Domnului, pentru cei care nu pot invata la Icoana Maicii Domnului “Sporirea Mintii”

O rugaciune utila inainte de examene, teste, teze si orice ai de invatat si vezi ca nu poti retine cu usurinta.

Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, casa pe care Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi si-a zidit-o, datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti, la cele dinainte de lume, mintea noastră o inalti si pe toti la cunostinta intelepciunii ii ridici! Primeste aceasta cantare de rugaciune de la noi, nevrednicii robii tai, care cu credinta si cu smerenie ne inchinam in fata preacinstitei tale icoane!
Indupleca-L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa le dea mai marilor nostri intelepciune si putere, judecatorilor – dreptate si ne-cautare la fata omului, pastorilor – intelepciune duhovniceasca, ravna si buna-paza sufletelor noastre, invatatorilor – smerita intelepciune, fiilor – ascultare si noua, tuturor, duhul chibzuintei si al evlaviei, duhul smereniei si al blandetii, duhul curatiei si al adevarului.
Si acum, Maica prealaudata, da-ne buna sporire a mintii, pe cei aflati in vrajba si in dezbinare impaca-i, uneste-i si pune intre ei o legătura de iubire nedespartita, pe cei rataciti din nesocotinta intoarce-i spre lumina adevarului lui Hristos, povatuieste-i catre frica de Dumnezeu, infranare si harnicie.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioară Maria, da-le cuvantul intelepciunii si cunoatinte folositoare de suflet celor ce le cer, lumineaza-ne cu bucuria cea nepieritoare, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita decat serafimii.
Iar noi, vazand faptele minunate si preachibzuita intelepciune a lui Dumnezeu, in lume si in viata noastra, sa ne instrainam de desertaciunea pamanteasca si de prisositoarele griji lumesti si sa ne ridicam mintile si inimile noastre spre Cer, pentru ca, prin ocrotirea si ajutorul Tau, lauda, multumire si inchinare pentru toate sa-i aducem Intreit Slavitului Dumnezeu si Ziditorul tuturor, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
4.6/5 - (17 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!