februarie 3, 2022

Ezoteric

Ezoterirism

Ezoterismul descrie un domeniu multidisciplinar al cunoasterii spirituale in cadrul tuturor religiilor, care se refera la principiile sau calitatile magiei si misticismului.

Ce este ezoterismul?

Din punct de vedere istoric, ezoterismuul este legat de practicile magice.

Indiferent de religie (crestinism, islam, hinduism etc.), toate caile spirituale au un aspect ezoteric care se concentreaza pe o legatura interpersonala cu Duhul, Dumnezeu sau Divinul.

In esenta, orice religie are doua componente in alcatuirea ei, indiferent de confesiune, si este exoterica si ezoterica.

Uneori, cuvantul „ezoterism” este folosit in combinatie cu sau sinonim cu cuvantul „ocult”.

Din pacate, aplicarea termenului „ocult” a fost corupta de-a lungul timpului si se crede ca tine de diavol sau de lucruri rele. Acest lucru este departe de adevar. Cuvantul „ocult” in sine provine din cuvântul latin oculto ,care inseamna „ascuns” sau „secret”.

Esoterismul cauta sa inteleaga ceea ce am fost, ce suntem si incotro mergem. Sa spunem ca asensul vietii este sa stim cum raspunde functionarea noastra.

Din categoria ezoteric fac parte ritualurile stravechi, crearea si activarea talismanelor si a amuletelor.

Ritualurile

Oamenii din cele mai vechi timpuri au invocat spiritele naturii, divinitatea pentru protectie, sanatate, prosperitate. Au observat ca daca fac anumite ritualuri in anumite momente ale anului, ale zilei, ele dau rezultatul dorit.

Talismanele

Talismanul este un obiect mic considerat de superstitiosi ca avand o forta magica, supranaturala de a-i ajuta pe cei care il poarta. Despre talismane se stie ca sunt purtate de catre oameni pentru a le aduce noroc inca din cele mai vechi timpuri.

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!