Cum sa te vindeci cu ajutorul sunetelor sacre

 

Cum sa te vindeci cu ajutorul sunetelor sacre

Cum sa te vindeci cu ajutorul sunetelor sacre

Sunetul sacru  fie ca rugaciune, muzica, versuri, incantatie – reprezinta o forta vitala care patrunde in fiecare aspect al Creatiei. Sunetul a fost intodeauna considerat o legatura directa intre umanitate si divin. Toate scolile antice ale misterelor isi invatau discipolii cum sa foloseasca sunetul ca pe o forta de creatie si de vindecare. Aceasta este cea mai veche forma de vindecare si a reprezentat o parte predominanta a primelor invataturi ale grecilor, chinezilor, indienilor din est, tibetanilor, egiptenilor, amerindienilor, mayasilor si aztecilor.

Vindecatorii chinezi foloseau pietre cantatoare – bucati mici de jad care emit tonuri muzicale diferite, atunci cand sunt lovite. Unul din aceste tonuri era desemnat ca fiind kung sau marele ton al Naturii.  Acesta corespunde notei muzicale Fa sau Fa diez.

Sufiti considerau sunetul Hu ca fiind tonul creativ suprem.

Tibetanii considerau notele Fa major, La si Sol ca fiind cele trei tonuri puternice si sacre ale lumii.

Mai multe societati si traditii staravechi credeau ca sunetele Om, Aum si Amen reprezentau toate sunetele pe care vocea umanaa era capabila sa le exprime si sa le manifeste in lumea fizica.

Fiecare celula din corpul nostru este un rezonator de sunet. Ea are capacitatea de a raspunde oricarui alt sunet din afara corpului. Fiecare organ, in care s-au adunat celule de vibratie asemanatoare care formeaza acel organ, vor raspunde ca un grup anumitor vibratii ale sunetului.

Corpul omenesc este un sistem bioelectric. Energia bioelectrica este creata pe frecvente diferite prin actiuni musculare si poate fi modificata, intarita sau echilibrataa prin utilizarea sunetului sacru. Aceasta se produce ca rezultat al calitatii rezonantei.

Noi stimula un numar imens de vibratii simpatice din corpul nostru si din mintea noastra, invatand cum sa directionam si sa ne controlam vocea si folosind anumite instrumente muzicale, tonuri si forme de muzica. Acolo unde exista un dezechilibru, putem folosi sunetul dirijat pentru a aduce dezechilibrul la parametrii normali.

Noi  avem capacitatea de a rezona sau de a raspunde la toate vibratiile sunetului – pozitive sau negative. Trebuie sa fim atenti la sunetele din jurul nostru si sa ne intarim energiile, astfel incat numeai sunetele benefice sa poata patrunde in campurile noastre energetice.

Transmisia unei vibratii rezonante necesita trei lucruri:

  1. trebuie sa existe o sursa de energie originala, care vibreaza care poate fi un gand, sunete, culori, instrumente musicale sau voci
  2. trebuie sa existe un mediu transmitator, aproape totul este un mediu bun pentru a transmite vibratiile sunetului, cel mai apropiat este insa aerul
  3. trebuie sa existe un receptor al vibratiei, ceva care va primi si va raspunde la energia sau vibratia sunetului transmis.

Cand sunetele intra in contact cu corpul uman, rezonanta poate avea un efect benefic sau daunator. Corpul uman este bioelectric. Campurile noastre aurice sunt campuri de energie electromagnetica care inconjoara corpul fizic. Noi eliberam constant (aspectul electric) si absorbim (aspectul magnetic) energie. De fiecare data cand interactionam cu o persoana, se produce un schimb de vibratii energetice. Daca suntem inconjurati de multi oameni in cursul zilei, noi putem acumula o cantitate uriasa de reziduri energetice. Daca nu invatam sa recunoastem acest lucru sis a ne curatam campurile, putem sa capatam probleme fizice, emotionale, mentale si spirituale.

Psalmii, mantrele, rugaciunile, cantecele, povestile, muzica si discursul trebuie sa foloseasca ritm, melodie si armonie pentru a atrage uniunea corpului, a mintii si a spiritului.

Ritmul este pulsul vietii si influenteaza toate starile fizice. Unele ritmuri sunt anormale si pot crea probleme, ele pot stimula in exces pulsul interior, pot forta ritmul normal al inimii intr-unul care contrar pulsului sanatos din corp. orice ritm care este puternic si la care suntem expusi destul de mult timp, poate crea in corp o stare de excitare si de hiperactivitate, pe masura ce intra in rezonanta cu acesta. Persoanele cu probleme cardiace pot avea beneficii majore, daca asculta muzica baroc. Aceasta forma de muzica clasica are un ritm linistitor si vindecator pentru pulsatiile inimii. Este o forma de muzica care este folosita mai frecvent acum in chirurgia cardiaca. Ritmurile sale accelereaza vindecarea si intarirea inimii. Ritmurile in special prin instrumentele de percutie activeaza splina si centrii chakrei radacina a corpului. Ritmurile stimuleaza energia fizica. Bataile la tobe poate fi un mijloc de a creste circulatia sangelui in corp. ritmurile pot incetini sau grabi bataile inimii si toate organelle associate cu aceasta.

Maracasul este un instrument de curatare. Ritmurile sale au capacitatea de a lega constiinta de trezire de energiile Cosmosului sau de nivelurile interioare, profunde de constiinta. Maracasul este un instrument ritmic care transforma orice energie reziduala care s-a fixat in interiorul chakrelor si a meridianelor. Acesta transforma tiparele de energie negativa, pentru a putea fi curatate ma usor din intregul nostrum camp energetic, fizic si subtil scuturati maracasul in timp ce inconjurati corpul. Maracasul este scuturat in timp ce este miscat de sus in jos, de-a lungul meridianului central al corpului pe partea din fata si apoi pe partea din spate. Acesta elibereaza rezidurile energetice accumulate in jurul chakrelor.

Maracasul este folosit in nenumarate feluri, in functie de boala:

  • se incercuieste intreg corpul prin aceasta se reduce tensiunea data de tiparele de energie negative care s-au fixat in corpul eteric
  • se scutura maracasul de sus in jos in jurul corpului pentru a elibera energia din chakre, acest lucru permite apoi o curatare mai usoara a energiilor negative prin alte metode de catre terapeut sau practicant

Sunetele ritmice  ale instrumentelor servesc la dizlocarea tiparelor de energie rigida, care s-au acumulat in corpul eteric.

Melodia fie ca este rostita, interpretata cu voce sau la un instrument va alina si va schimba starile emotionale si mentale ale individului. Poate echilibra stresul mental si poate fi folosita pentru a calma durerea.  Fiecare melodie este formata din tonuri care ne influenteaza la multe niveluri. In timp ce te indrepti catre casa de la munca, canta o melodie simpla din copilarie,

aceasta va restabili echilibrul si te va ajuta sa cureti energia de orice reziduri negative pe care le-ati acumulat in mediul de lucru.

Prin armonie, puterea energiei noastre individuale se poate conecta la energia divina. In armonie isi are originea nu numai un aspect fizic, emotional si mental al sunetului sacru, dar, de asemenea si unul spiritual. Cand lucrati cu vindecarea, cu cat armonia este mai simpla, cu atat este mai bine. Relatia unui ton cu altul este reflectata prin armonie. Lucrul cu armonia ofera cheia catre transformare. Este cheia care modifica si transforma, ridica si coboara, adapteaza si schimba energiile si capacitatile noastre, la toate nivelurile. Ne da posibilitatea de a transforma starile corpului nostru fizic si de a schimba starea noastra de constiinta.

Cu cat suntem mai expusi la sunete benefice, cu atat efectul pe care il au asupra propriilor noastre energii este mai intens si mai durabil. Cu cat suntem mai expusi la sunete daunatoare, cu atat este mai mare efectul negative pe care il au asupra noastra la toate nivelurile. Sunetul, in oricare dintre formele sale, este o sursa de energie si poate fi folosit pentru a interactiona cu alte energii. Sunetul fie prin muzica, prin voce sau prin alte surse – este un instrument efficient pentru a schimba campurile electromagnetice si impulsurile unui individ sau ale unui mediu. Muzica inseamna vindecare si trebuie sa facem ca ea sa devina o parte constienta si active a vietii noastre. Trebuie sa realizam ca in muzica se afla toate minunile si cheile pentru miracolele vietii.

In muzica se gasesc toate principiile vietii, naturale si spirituale.muzica faciliteaza procesul schimbarii personale si al cresterii spirituale.

 

 

 

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!