Cum sa lucrezi cu umbra ta

Cum sa lucrezi cu umbra ta?

Ce este umbra?

Reprezinta toate gandurile, toate emotiile si sentimentele care sunt reprimate si pe care din diferite motive nu le acceptam si mai mult decat atat le bagam in profunzimea mintii noastre crezand ca asa o sa ne fie mult mai bine.

De obicei nu numai lucrurile rele sunt puse la nivelul umbrei, nu numai lucrurile negative sunt aruncate in profunzimile mintii noastre astfel incat sa nu fim pusi fata in fata cu ele.

De multe ori avem tendinta sa aruncam la nivelul acela profund al mintii noastre inclusiv lucrurile pozitive, inclusiv emotii pozitive. Cu totii avem o umbra. Nu putem sa scapam de aceasta umbra. Umbra asta este facuta din toate partile noastre pe care noi cumva, constient sau inconstient le consideram neacceptabile.

Ex. Inacteptabil sa fiu razbunator. Perfect acea tendinta de razbunare vine si “se depoziteaza” la nivelul umbrei tale.

Bagam in aceasta umbra pe langa mania noastra, tristetile noastre, lenea noastra, tendinta noastra de razbunare, tendinta noastra de a manifesta antivirtuti, etc. si lucruri destul de importante, lucruri care de multe ori ne dau puterea personala, independenta noastra, stabilitatea si sensibilitatea noastra emotionala, etc.

Daca noi nu dezvoltam o metodologie prin care sa filtram tot ce bagam la nivel de umbra, putem baga acolo lucruri extrem de utile pe care odata bagate nu le mai putem accesa. Este destul de greu sa creezi un astfel de sistem.

Cum lucram cu umbra noastra astfel incat sa nu mai punem acolo valorile noastre dar si sa ne folosim de valorile reale pe care le-am depozitat deja la nivelul umbrei astfel incat sa ne recapatam puterea personala, sa ne recapatam independenta emotionala si psihologica?

Umbra contine tendintele noastre de a face proiectie psihologica, adica tindem sa vedem in ceilalti lucruri comune care de fapt sunt in umbra noastra. Lucrurile negative pe care tindem sa le vedem in cel din fata noastra, de multe ori este o parte constitutiva a propriei umbre.

Nu exista oameni care sa nu aibe umbra. Nu este util, recomandat, posibil sa lucrezi astfel incat sa scapi de umbra. oricat de bun ai fi tu, exista acolo trigarele, declansatoarele, care te pot face pe tine sa-ti manifesti acea umbra.

Nu exista doar o umbra individuala, ci exista si o umbra colectiva, a societatii, unde un grup intreg de oameni lucreaza sau conlucreaza la realizarea acestei umbre colective.

Ex. Holocaustul, pandemia, unde s-a creat o umbra masiva, care a creat frici si care iese la iveala de fiecare data cand apare cate un cutremur, razboi, boala, etc.

Umbra in momentul in care este cunoscuta poate fi folosita ca unealta de manipulare.

Cea mai buna metoda de a “lucra” cu umbra ta este sa o imbratisezi, sa o accepti, sa o iubesti. In momentul in care constientizam ca avem aceasta umbra, o acceptam, o imbratisam, noi ne nelimitam.

Vrei sa te nelimitezi, vrei sa-ti recapeti accesul la puterea personala, vrei sa ai o fluenta emotionala si sa-ti dai voie sa-ti accepti emotiile acelea pe care le-ai reprima, accepta-ti si imbratiseaza-ti umbra.

Oricine se trezeste vre-odata cu fundul in sus, aia este o manifestare a umbrei, oricine face o criza isteroida de nervi, oricine simte o stare de nemultumire sau poate o angoasta constanta a nemultumirii, crimele, acestea si multe altele sunt manifestari ale umbrei.

Daca tu nu lucrezi cu umbra ta, iti pui singur piedici. Nu ai cum sa-ti manifesti puterea din moment ce umbra ta este pusa la inchisoare, arunci totul acolo. Si ea se razvrateste din cand in cand.

Visele sunt un portal catre taramul umbrei.

Cum sa lucrezi cu umbra ta

Metoda de alchimie a umbrei

Pasul 1: patrunde intr-o stare profunda de relaxare, prin ce metoda vrei tu. Apoi iti manifesti intentia ta: “Am intentia sa-mi accesez in mod direct umbra, sa o accept, sa o imbratisez, sa o integrez si sa manifest din strafundurile ei toate resuresele mele de putere, nefolosite pana acum”

Pasul 2: Iti imaginezi ca esti in desert si in mijlocul desertului unde se afla dune de nisip, este arsita, soarele arde pe cer, este uscaciune. Te plimbi descult prin desert si simti kinestezic fiecare pas pe care il faci pe acel nisip fierbinte. La un moment dat te asezi in ce pozitie vrei tu, de meditatie, in pozitie sezand cu fundul pe nisip. In aceasta pozitie imvoci umbra ta: “Eu (prenumele tau) te chem pe tine parte a mea, umbra mea, cerandu-mi iertare ca te-am ignorat, pentru ca nu te-am bagat in seama, pentru ca nu am comunicat cu tine si te rog sa te manifesti acum in fata mea.” Iti imaginezi ca aparand din nisip o alta imagine a ta, un alt Tu. Acest Eu al tau arata la fel ca si tine, dar pe fata caruia poti citi un pic de frustare, de manie, de nemultumire. Acest Eu al tau o sa-l vezi ca este foarte speriat, pentru ca nu-i este usor sa se apropie. El a fost bagat in strafundurile mintii tale, nu a fost lasat sa se manifeste.

Pasul 3: Iti imaginezi ca te ridici in picioare, te duci fata in fata cu Eu-l tau si ii spui: “Am sa-ti spun un secret si acel secret este ca te iubesc.” Iti imaginezi ca gandul tau, intentia ta de iubire, manifestandu-se intr-o lumina de culoare verde care tasneste din inima ta si care invalui acel Eu al tau. Acea lumina este atat de puternica si atat de stralucitoare incat topeste orice forma de frustrare, de nemultumire, de neintegrare, din umbra ta. Iti imaginezi cum odata cu topirea acestor frustrai si nemultumiri, fata Eu-lui tau se lumineaza si un zambet apare pe figura umbrei tale.  In acel moment iti imbratisezi umbra, o strangi la piept si ii spui asa: “Am sa-ti mai spun inca un secret; (si ii spotesti la ureche in timp ce o strangi la piept) te accept.”   Iti imaginezi o lumina indigo stralucitoare care porneste din fruntea ta, din al trei-lea ochi si invaluie Eu-l tau cu acea lumina violet. Acea lumina violet topeste si disipa orice fel de influenta negativa pe care umbra ta o poate avea supra ta si asupra contextului tau vital. In acel moment iti imaginezi cum si tu si umbra ta deveniti lumina pura. Opresti imbratisarea si stai fata in fata cu umbra si ii spui asa: “Mai am sa-ti spun inca un secret: de astazi vom colabora, vom comunica si ne vom intelege perfect impreuna”. Vezi cum fata umbrei tale este multumita. Iti imaginezi cum umbra ta multumita si fericita, se reintegreaza in acel desert arid din care s-a manifestat. Apoi totul se transforma in lumina stralucitoare, inclusiv nisipul, inclusiv aerul, inclusiv gandurile tale, manifesta un zambet larg pe buze si cand esti pregatit iesi din meditatie.

O sa te simti exceptional dupa aceasta meditatie. Poti sa o aplici chiar 21 de zile, odata pe zi daca simtiti ca greutatile vietii apasa greu pe umerii tai sau de cate ori ai nevoie.

Sursa: Risvan, Vlad Rusu

 

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!