Cum ne influenteaza hainele pe care le purtam?

Cum ne influenteaza hainele pe care le purtam?

Este adevarat: culorile hainelor pe care le purtam zi de zi reflecta starea noastra emotionala

Exista studii stiintifice care atesta puterea culorilor si cum acestea influenteaza reactiile noastre emotionale. Lipsa luminii si a culorilor duce inspre depresie, in timp ce un mediu colorat si luminos este generator de buna dispozitie.

Hainele ne invadeaza corpul si creierul, punandu-l pe purtator in stari psihologice diferite, a spus Adam Galinski.

Psihologii sunt de parere ca, pentru a-ti imbunatati starea de spirit, pentru a-ti creste increderea de sine, poti incepe prin a-ti schimba hainele si, mai ales, calitatea lor. Iata ce spun culorile hainelor tale, despre tine, potrivit psihologului Jennifer Baumgartner.

Hainele si accesoriile pe care le alegem, ar trebui sa ne dea stralucire si luminozitate. Pe langa evidentierea celor mai bune calitati! Daca folosim o paleta de culori la moda care nu produce acest efect, ea ne va evidentia imperfectiunile si, cu siguranta, vom arata obositi sau palizi.

Culorile vorbesc despre noi mai mult decat ne-am imagina. Fiindca subconstientul este cel care ne indeamna sa le alegem. Albastrul cerului, verdele ierbii sau galbenul soarelui, fiecare in parte are semnificatii profunde.

Hainele rosii sunt recomandate in cazul competitiilor sportive, in care trebuie sa facem fata unor eforturi exceptionale. Culoarea rosie simbolizeaza dragostea si romantismul, dar si puterea si dominarea. Rosul arata o persoana pasionala, orientata spre atingerea obiectivelor.

Hainele portocalii sunt in general indicate atunci cand dorim cresterea tonusului sexual. Ele ne fac sa ne simtim plini de euforie si optimism. Stimuleaza creativitatea si entuziasmul.

Hainele galbene sunt in general indicate pentru a intari si a dinamiza capacitatile mentale. Ele pot fi folosite in cazul unor suprasolicitari intelectuale sau in starile de criza afectiva. Galbenul te scoate cu siguranta din anonimat. Vrei sa iesi in evidenta, poarta galben.

Hainele verzi sunt recomandate in timpul perioadelor de mari tulburari emotionale sau mentale. In asemenea situatii e bine sa alegem haine de culoare verde pur, dar vom evita sa purtam aceasta culoare prea mult timp. Verdele este culoarea tineretii, a generozitatii, a bunastarii si a norocului.

Hainele albastre sau violete au efectul de a ne rafina starile launtrice, de a ne regasi calmul, pacea si de a ne deschide fata de ceilalti oameni. Va trebui totusi sa fim atenti, deoarece purtarea permanenta a hainelor de culoare albastra, duce in timp la oboseli, constipatie si uneori chiar indigestie.

Hainele albe, in general, ne pun in evidenta puritatea si starea in care ne aflam. Purtarea unor haine albe ii face adesea pe ceilalti, sa ne vada asa cum suntem in realitate. Prin intermediul lor, ceilalti ne pot intui natura noastra launtrica.

Hainele negre, simbolizeaza extremele: totul sau nimic. Te caracterizeaza demnitatea si eleganta, iar prestigiul si puterea sunt foarte importante pentru tine. Preferi sa tii oamenii la distanta si sa te inchizi in tine, pastrandu-ti viata secreta, nerostita. Esti atenta la detalii si bine organizata la munca.

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!