Cele mai eficiente antidepresive naturale

Cele mai eficiente antidepresive naturale

Inainte sa vedem care sunt cele mai eficiente antidepresive naturale sa vedem ce este depresia si care sunt cauzele aparitiei ei.

Ce este depresia?

Depresia se caracterizeaza printr-un sentiment persistent de tristete, pesimism, lipsa interesului pentru orice activitate si chiar pentru viata, a carui intensitate poate ajunge la letargie totala si apatie.

Cauze

Boala poate fi declansata de evenimente dramatice sau stresante: doliu, pierderea locului de munca, abandonul, pensionarea etc. Cercetatorii au precizat ca 25% dintre cei care si-au pierdut copiii sau partenerul de viata au semne clinice de depresie in primele luni dupa eveniment si 50% dintre ei raman in aceeasi stare si la distanta de 1 an de zile.

Iata care sunt cele mai eficiente antidepresive naturale:


Kava este un remediu sigur si eficient in tratarea tulburarilor de anxietate si de depresie.
L-triptofan are aceasi eficienta cu cea pe care o demonstreaza antidepresivul cunoscut sub denumirea de imipramina.
Sofranul poate fi un remediu terapeutic eficient in tratamentul depresiei usoare pana la moderate si are o eficienta asemanatoare cu cea a imipraminei.
Sunatoarea are o eficienta in tratarea depresiei asemanatoare cu cea dovedita de medicamentele de tip SSRI in tratamentul de tulburare depresiva. Dar, spre deosebire de aceste medicamente, are un rating de siguranta mult mai mare.
Efectul de reducere a cortizolului produs de sunatoare la nivelul creierului poate contribui la efectul sau antidepresiv.
Algele albastre-verzi imbunatatesc calitatea viatii, dispozitia, contribuie la reducerea anxietatii si a depresiei in cazul femeilor aflate la menopauza.

 Acizii grasi omega 3 sunt la fel de eficienti in tratarea tulburarii depresive majore ca fluoxetina (Prozac). In cadrul unui studiu desfasurat recent, acizii grasi omega 3 s-au dovedit a fi mult  mai eficienti decat placebo in tratamentul depresiei bipolare.

Fructele de padure goji imbunatatesc dispozitia si contribuie la cresterea altor factori ai calitatii de viata.

Uleiul esential de lavanda a avut un efect benefic in tratamentul insomniei si depresiei in cazul unui studiu in care au fost implicate eleve de liceu.

Administrarea ciupercii Coama Leului contribuie la reducerea depresiei si a anxietatii.
Talpa Gastei imbunatateste simptomele de anxietate si de depresie in cazul pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala.

Rhodiola prezinta o potenta uimitoare de a trata depresia in cazul pacientilor care sufera de forme usoare pana la moderate.

Aportul alimentar de zinc a fost invers asociat cu aparitia depresiei.
Curcumina prezinta puternice proprietati antidepresive.
Lobelia prezinta proprietati antidepresive.
 Nucsoara demonstreaza activitati antidepresive.
Ceapa are proprietati antidepresive.
Extractul de Panax Ginseng prezinta puternice proprietati antidepresive.
Rozmarinul prezinta proprietati antidepresive, probabil, prin intermediul sistemului monoaminergic.
 Extractul de Valeriana detine proprietati anti-anxietate si anti-depresive, dar nu este un sedativ si nu interfereaza cu funcționarea sistemului muscular.
Acidul folic are un rol terapeutic in tratarea simptomelor depresive.

Acestea sunt doar cateva dintre alegerile pe care le poti face in cazul in care suferi de depresie. In plus, este extrem de important sa te documentezi foarte bine inainte si sa discuti cu medicul pentru a face alegerea potrivita nevoilor proprii. Nu in ultimul rand, aminteste-ti: depresia uraste exercitiile fizice si activitatile recreative!”

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!