Cele 8 tipuri de respiratii fundamentale

 

Cele 8 tipuri de respiratii fundamentale

Trebuie sa acordam o foarte mare importanta exercitiilor de respiratie. In Creatia lui Dumnezeu, fiecare creatura vie respira. Nu exista viata fara respiratie. Atunci cand respirati in mod obisnuit sau instinctiv, corpul vostru va fi alimentat cu atata substanta elementala cat este necesar pentru sustinerea lui normala.

Lucrurile se schimba cand incepeti sa respirati constient. Cand transferati un gand, o idee sau un concept abstract sau concret in aer pe care urmeaza sa il inhalati, principiul Akasha al acelui aer va accepta gandul sau ideea si o va transfera substantei aerului prin fluidul electric si magnetic.

  1. Respiratia patrata
  2. Respiratia inferioara
  3. Respiratia protectiva
  4. Respiratia palmara
  5. Respiratia spiritului activ
  6. Respiratia prin crestetul capului
  7. Respiratia genitala
  8. Respiratia prin centrul talpilor

Cele 8 tipuri de respiratii fundamentale

Respiratia patrata – este respiratia care se face in 4 timpi: inspir + apnee + expir + apnee. Aceasta respiratie te ajuta cand te simti aerian, te simti rau, nu te poti concentra, cand ai probleme de memorie, nu esti impamantat. Intareste foarte mult energia de impamantare si elibereaza mintea.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, atentia este focalizata in centrul capului sau crestetul capului. Faci respiratia cat poti.

Respiratia inferioara – este cea mai des folosita si se refera la respiratia prin Tan Tien-ul inferior. Tan Tien-ul este rezervorul de energie al nostru. El se afla la 3 degete sub buric si in interiorul corpului. Toata energia a tot ce mananci, bei, respiri, te misti, gandesti, se acumuleaza aici. Atunci cand Tan Tien-ul inferior este dezechilibrat apare boala. Tan Tien-ul mijlociu si superior sunt in totala dependenta de cel inferior. Practici aceasta respirati ori de cate ori ai nevoie de energie, daca esti intr-un mediu unde energia este foarte frumoasa si vrei sa o acumulezi. Aceasta respiratie energizeaza si o faci pentru longevitate. Facand aceasta respiratie zilnic 30 de minute, intr-un an de practica iti prelungesti viata cu aproximativ 7 ani spun specialistii.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, atentia este focalizata in Tan Tien-ul inferior. Iti imaginezi cu absorbi energia din exterior si ea se acumuleaza intr-o lumina stralucitoare rosie in Tan Tien-ul tau inferior. Poti sa absorbi orice energie ai nevoie, cum ar fi: energia lunii, a soarelui, a padurii, a banilor, a succesului, a sanatatii, etc., o vizualizezi ca pe un abur stralucitor care patrunde in Tan Tien-ul tau inferior sau nu vizualizezi nimic. Apoi circuli aceasta energie prin micul circuitceresc.

Respiratia protectiva – respiratie care se face prin toti porii pielii tale. O faci cand simti ca toate problemele sunt pe capul tau, ti se intampla numai rele, asta inseamna ca ai un deficit de energie de protectie.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, inspiri- expiri prin toti porii timp de 5 – 10 minute. Iti imaginezi ca absorbi prin toti porii pielii tale o ceata luminoasa.

Respiratia palmara – se face prin centrul palmelor. Facand aceasta respiratie acumulezi un tip de energie speciala care creste puterea ta energetica. Daca esti terapeut si faci terapie, iti vei creste puterea de emisie prin palme si trebuie neaparat inainte de terapie sa te incarci tu energia pentru ca in timpul terapiei sa nu dai clientului din energia ta. Terapeutul trebuie sa aiba un depozit abundent de energie vitala, astfel incat sa nu-si perecliteze sanatatea. El trage energie vitala din univers si-i permite sa curga direct prin palmele sale catre persoana suferinda odata cu dorinta focalizata de sanatate. Daca practici aceasta tehnica 5 minute pe zi, intr-un an spun specialistii ca iti cresti puterea de vindecare de peste 600 de ori.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, ti palmele in sus, daca stai jos le ti pe genuchi, vizualizezi ca inspiri- expiri prin palme.

Respiratia spiritului activ –  presupune trezirea constiintei spirituale. Cultiva energia spirituala pura si care te ajuta sa cresti din punct de vedere spiritual. Se face pentru a avea putere spirituala. Iti cresti intuitia si puterea intentiei. Facand aceasta repiratie 15 minute pe zi, intr-un an iti cresti puterea de manifestare de 50 de ori.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, inspiri- expiri prin punctul de la ceafa unde se termina craniul, inspiri o energie aurie.

Respiratia prin crestetul capului – este o respiratie de curatare si purificare energetica.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, iti imaginezi ca inspiri prin crestetul capului si impingi prin talpi afara toate mizeria energetica, toate rezidurile energetice, toate impuritatile.

Respiratia genitala – cu fiecare repiratie iti cresti si stimulezi esenta dobandita si totala, iti cresti fertilitatea, libidoul, longevitatea si aduci forta fizica.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, inspiri- expiri prin testicule daca esti barbat si prin ovare daca esti femeie.

Respiratia prin centrul talpilor – ajuta sa elimini spiritele rele, aduce impamantare sau seara inainte de culcare stand intinsi in pat te ajuta sa adormi foarte, foarte repede. Aceasta respiratie ajuta la exorcizare si la impamantare.

Cum se face: limba in spatele incisivilor, inspiri- expiri prin talpile picioarelor.

Cea mai importanta dintre toate este respiratia prin Tan Tien-ul inferior.

Sigilarea energiei acumulate

Indiferent de ce tehnica ai ales sa practici la finalul ei trebuie sa sigilezi energia pe care ai acumulat-o pentru a nu o pierde. Daca esti femeie pui mana dreapta pe Tan Tien-ul inferior si mana stanga pe deasupra celei drepte, iar daca esti barbat pui mana stanga pe Tan Tien-ul inferior si mana dreapta pe deasupre si le ti in aceasta pozitie cateva minute.

Sursa: Risvan Vlad Rusu

3/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!