Ce trebuie sa fac ca viata mea sa mearga bine?

De multe ori m-am intrebat ce trebuie sa fac ca viata mea sa mearga bine?

Binecuvanteaza fiecare persoana si situatie si multumeste. In felul acesta recunosti perfectiunea creatiei lui Dumnezeu. In lumea lui Dumnezeu nimic nu este intamplator.

Adevar va spun Eu voua: nu exista coincidente si nimic nu este intamplator. Fiecare eveniment si aventura sunt chemate spre Sinele tau, ca sa creezi si sa traiesti experienta lui Cine Esti Tu cu Adevarat.

Dumnezeul Tatal este gand. Gandul este parintele care da nastere tuturor lucrurilor.

Ce trebuie sa fac ca viata mea sa mearga bine?

Emotia este cea care atrage. Voi veti trai experienta lucrului de care va temeti foarte mult. Emotia este energia in miscare. Cand misti energia, creezi efectul. Daca misti suficienta energie, creezi materie. Materia este energie conglomerate miscata –  bruscata – apoi pusa la un loc. Daca manuesti energia intr-un anumit fel, suficient de mult timp, obti materie.

Este chimia Universului. Este secretul a tot ce inseamna viata. Gandul este energie pura.           Orice gand pe care-l ai pe care l-ai avut vreodata si-l vei avea vreodata este creator. Energia gandului tau nu moare niciodata. Niciodata. El isi paraseste fiinta si se indreapta cu capul inainte in Univers, extinzandu-se peste tot. Un gand este pentru todeauna. Toate gandurile cuaguleaza; toate gandurile intalnesc alte ganduri, se intretaie intr-un labirint incredibil de energie, formand un model in vesnica schimbare de o inexprimabila frumusete si de o inimaginabila complexitate. Energiile atrag energii asemanatoare, formand “bulgari” de enegie de acelasi fel. Cand un numar de “bulgari” similari se intretaie unul cu altul – se izbesc unul de altul – ei se lipesc unul de altul. E nevoie de o cantitate incomensurabil, de urias de energie similara “care se lipeste una de alta” pentru a forma materia. Dar materia vrea sa se formeze din energie pura. De fapt, acesta este singurul mod in care ea se poate forma. Odata ce energia devine materie, ea ramane materie pentru o vreme indelungata – doar daca constructia ei nu este sfaramata de o forma de energie opusa sau diferita. Aceasta energie diferita, actionand asupra materiei o dezmembreaza, eliberand energia primordiala din care a fost compusa.

Lucrurile de care va este cel mai frica va infecteaza ca o molima. Frica le va atrage catre voi ca un magnet.

Gandul este creator.

Frica atrage forte asemanatoare ei. Dragostea e unicul lucru care conteaza.

Gandurile care isi au radacina in frica vor produce un gen de manifestare pe plan fizic.

Dumnezeu a  stabilit Legi in Univers care va dau voua posibilitatea sa aveti – sa creati – exact ceea ce alegeti. Aceste legi nu pot fi incalcate si nici nu pot fi ignorate. Voi urmati aceste Legi chiar acum. Voi nu puteti sa nu urmati Legea pentru ca asa este mersul lucrurilor. Nu va puteti da la o parte , nu puteti sa actionati in afara ei. In fiecare minut din vieta voastra ati actionat in interiorul ei si tot ceea ce ati trait vreodata ca experienta , ati creat in acest fel. Sunteti intr-o relatie de parteneriat cu Dumnezeu, noi avem un contract etern. Promisiunea lui Dumnezeu este ca intodeauna sa va dea ceea ce cereti; sa intelegeti procesul de a intreba si de a raspunde.

Procesul de creatie incepe cu gandul – o idée, un concept, o vizualizare. Tot ceea ce vezi a fost candva idea cuiva. Acest adevar se aplica si universului.

  1. Gandul este primul nivel de creatie. Apoi urmeaza cuvantul, tot ceea ce spui este gand exprimat. El este creator si emite in univers energie creatoare. Cuvintele sunt mai dinamice, mai creatoare decat gandul, deoarece cuvintele sunt la un nivel diferit de vibratie fata de gand. Ele intrerup (schimbarea, modificarea, afecteaza) universal cu un impact mai mare.
  2. Cuvintele sunt al doilea nivel de creatie. Apoi urmeaza actiunea. Actiunile sunt cuvinte in miscare. Cuvintele sunt ganduri exprimate. Gandurile sunt idei formate. Ideiile sunt energii puse la un loc. Energiile sunt forte eliberate. Fortele sunt elemente existente. Elementele sunt particule din Dumnezeu, parti din totul, material prima a orice. Inceputul este Dumnezeu, sfarsitul este actiunea.
  3. Actiunea este Dumnezeu care creeaza sau Dumnezeu trait ca experienta.

Tot ceea ce vezi in lumea ta este produsul ideii tale despre ea.

Daca vrei ca viata ta sa porneasca incepe imediat prin a-ti imagina cum vrei sa arate si incadreaza-te in ea. Verifica fiecare gand, cuvant si actiune care nu este in armonie cu ea si indeparteaza-te de ele. Cand ai un gand care nu se potriveste cu viziunea ta cea mai inalta, transforma-l intr-un gand nou, atunci si pe loc. Cand spui un lucru care nu se potriveste cu cea mai mareata idée a ta, noteaza-ti sa nu mai rostesti asa ceva niciodata. Cand faci ceva care nu se potriveste cu cea mai buna intentie a ta, hotaraste ca ai facut acest lucru pentru ultima data. Si indreapta daca poti raul facut.

Creatia este un proces care provine din aceste trei parti ale trupui vostru. Voi creati la trei nivele.

Instrumentele creatiei sunt:

  • Gandul
  • Cuvantul
  • Fapta

Tot ceea ce este creat incepe cu gandul. Tot ceea ce este creat se muta apoi in cuvant. Tot ceea ce este creat este desavarsit prin fapta. Ceea ce ganditi, dar despre care nu mai vorbiti dupa aceea, creaza la un nivel. Ceea ce ganditi si despre care vorbiti creaza la un alt nivel. Si ceea ce ganditi, vorbiti si faceti se manifesta in realitatea voastra. Aceasta este poate cea mai mare cheie a creatiei: sa fi recunoscator inaintea creatiei si pentru ea.  Gandeste-te la ce vrei sa fii, sa faci si sa ai. Gandeste-te la asta cat de des, pana cand totul iti devine clar, iar in acel moment nu te mai gandi la nimic altceva. Nu-ti mai crea nici o alta posibilitate. Elimina din constructiile tale mentale tot ceea ce inseamna ganduri negative. Alunga pesimismul. Renunta la indoieli. Respinge frica. Disciplineaza-ti mintea ca sa se fixeze numai pe gandul creator original.

“EU SUNT” este cea mai puternica afirmatie creatoare din univers.

Indiferent de ce gandesti, indiferent de ce spui, dupa cuvintele “EU SUNT” se pun in miscare, se pornesc, vin catre tine experientele. Universal nu cunoaste nici un alt mod de a actiona. Nu cunoaste nici un alt drum pe care s-o apuce.

Universal raspunde la “EU SUNT” asa cum o face duhul din lampa lui Aladin.

Primul pas este sa inveti sa-ti monitorizezi gandurile, sa te gandesti la ceea ce gandesti in clipa aceea. Cand te surprinzi avand ganduri negative, gandurile care neaga cea mai inalta idée despre ceva – gandeste din nou! Vreau sa faci acest lucru in adevaratul sens al cuvantului. Daca te gandesti ca esti deprimat, abatut gandeste-te din nou. Daca te gandesti ca viata ta se prabuseste si ca nu mai ai nici o seansa sa o refaci, gandeste-te din nou. Tu poti sa te antrenezi sa o faci. Ia uita-te cat de bine te-ai antrenat sa nu o faci.  Exista numai ACUM – un moment etern numit “intodeauna”  in care iti traiesti experienta de tine insuti.

Rolul vietii nu este sa ajungeti undeva, ci sa va dati seama ca deja sunteti acolo –  si ca ati fost din todeauna. Sunteti din todeauna si pentru totdeauna – in momentul creatiei pure. De aceea, rolul vietii este sa creati – cine si ce sunteti – si apoi sa traiti aceasta experienta.

Dumnezeu  vrea pentru tine ceea ce vrei tu pentru tine. Nimic mai mult, nimic mai putin. El nu sta sa judece cererile tale una dupa alta. Hotarand daca este cazul sa ti se ofere ceva. Legea Lui este legea cauzei si a efectului, nu legea lui Mai Vedem Noi. Nu exista nimic ce tu nu poti sa ai, daca ALEGI sa ai ceva. O sa-ti dau, chiar inainte sa Mi-l ceri spune Dumnezeu. Intodeauna capeti ceea ce crezi si creezi in permanenta. Dumnezeu  nu judeca creatiile pe care tu le invoci. El pur si simplu iti da puterea sa invoci mai multe – si mai multe, si mai multe, si mai multe. Daca nu-ti place ceea ce tocmai ai creat, alege din nou. Treaba Lui, ca Dumnezeu, este sa-ti ofer intodeauna aceasta oportunitate.  Spui ca nu ai capatat intodeauna ceea ce ai dorit. El  spune ca tu ai capatat intodeauna ceea ce ai provocat prin gandurile tale. Viata este un rezultat al gandurilor tale despre ea, inclusive gandul tau realmente creator ca tu rareori capeti ceea ce alegi.

Universul seamana cu o masina Xerox, el produce pur si simplu, nenumarate copii ale gandurilor tale. Exista deci un singur mod de a schimba totul. Trebuie sa-ti schimbi felul de a gandi. Cel mai rapid mod de a schimba un gand de baza sau o idée care sponsorizeaza este  prin a inverse acest proces gand – cuvant – fapta.  Fa intai fapta despre care vrei sa ai un gand nou. Spune apoi cuvintele care vrei sa exprime noul tau gand. Fa-o sufcient de des pentru a-ti antrena mintea sa gandeasca intr-un mod nou. Mintea ta este plina de ganduri care reactioneaza – ganduri care provin din experienta altora. Foarte putine dintre gandurile tale provin din date obtinute din tine insuti, si cu atat mai putin din preferintele tale proprii. Primul exemplu este propriul tau gand de baza legat de bani. Gandul tau despre bani ( ca sunt rai) actioneaza in directia contradictiei cu experienta ta (e grozav sa ai bani). Asa ca trebuie sa actionezi si sa te minti pe tine insuti in ceea ce priveste experienta ta, pentru ca sa aduci justificare gandului tau de baza. Primul lucru pe care trebuie sa faci este sa inversezi paradigma

gand – cuvant – fapta.

Iti amintesi de vorba “gandeste inainte sa actionezi”

A face este o functie a corpului.
A fi este o functie a sufletului.

Corpul face tot timpul ceva.

In fiecare clipa din zi se ocupa de ceva. Nu se opreste niciodata, nu se odihneste niciodata, in mod constant face ceva. El face ceea ce face, fie din porunca sufletului, fie in ciuda sufletului. Calitatea vietii tale atarna de acest echilibru. Sufletul inseamna pentru todeauna a fi. El este ceea ce este, indiferent de ceea ce face corpul – si nu din cauza a ceea ce face corpul. Daca gandesti ca viata ta inseamna numai a face, nu intelegi ce insemni tu. Sufletului tau nu-i pasa ce faci ca sa-ti castigi existenta – si nici tie nu-ti pasa, atunci cand viata ta se va sfarsi.  Sufletului tau ii pasa numai de ceea ce esti in timp ce faci orice faci.

Sufletul cauta starea de a fi si nu starea de a face.

Toate actiunile oamenilor sunt motivate la nivelul cel mai profound de una din cele doua emotii – frica sau dragostea. Exista, intr-adevar, numai doua emotii – numai doua cuvinte  in limbajul sufletului.

Dumnezeu   va invata astfel: atunci cand alegeti actiunea sponsorizata de dragoste, nu numai ca veti supravietui, nu numai ca veti invinge, nu numai ca veti avea succes. Atunci veti trai gloria deplina, totala a Celui Care Esti cu Adevarat, a celui care puteti fi.

Ironia vietii este ca, de indata ce nu te mai preocupa bunurile lumesti si succesul lumesc, se deschide o cale prin care ele te napadesc.

Adut-ti aminte ca nu poti sa ai ceea ce vrei dar poti sa traiesti experienta a orice ai.

Nu poti sa ai orice VREI. Insusi actul de A VREA CEVA, indeprteaza acel ceva de la tine, cuvantul corect este ALEG.

Cuvantul “EU” este cheia care porneste motorul creatiei.
Cuvintele “EU SUNT” sunt extrem de puternice.
Ele sunt afirmatii lansate catre univers. COMENZI.
Orice urmeaza dupa cuvantul “EU” (care il pune in miscare pe Marele Eu Sunt) are tendinta de a se manifesta in realitatea fizica.

Spre exemplu in loc sa gandesti: “vreau succes” gandeste “am succes”

Daca vrei sa schimbi Starea de A Fi, accept-o. nu-i opune rezistenta. Nu o nega.

Ceea ce negi, afirmi. Ceea ce afirmi, creezi.

A nega ceva inseamna a re-crea, deoarece, insusi faptul de a nega ceva, face ca acel ceva sa existe.

Cea mai rapida stare de evolutie incepe cu recunoastere si acceptarea ceea ce esti si nu ceea ce nu esti.

Orice efect este creat de gand si ca actiunea este un rezultat al intentiei. Cand eu ma concentrez pe ceva ca intentie a mea, aceasta devine realitatea mea. Singura diferenta este viteza cu care traiesti experienta rezultatului. In viata fizica, ar putea exista un rastimp care poate fi zile, saptamani, luni, sau chiar ani intre gand si experienta. In imparatia spiritului, nu exista un astfel de rastimp; rezultatele sunt instantane. Controlul gandurilor este forma cea mai inalta de rugaciune. De aceea ganditi-va numai la lucruri bune si la ceea ce este drept. Nu zaboviti in negativitate si in intuneric.

“Aminteste-ti, scumpul Meu, dorintele tale sunt dorintele Mele.

Voia ta este Voia Mea”

Pastreaza o singura parere si un singur scop, atunci cand este vorba de ceva – si nu iti indeparta gandul de la asta, pana cand nu l-ai facut sa devina realitate.

Concentreaza-te. Axeaza-te pe ceea ce hotarasti. Daca alegi ceva, alege-l cu toata puterea ta, din toata inima. Nu fi slab. Mergi inainte! Continua sa te indrepti spre scopul tau! Fii hotarat! Nu te lasa infrant de un refuz! Va voi “da” orice cereti, chiar daca este ‘bun” pentru voi sau “rau” pentru voi. Puteti avea orice ALEGETI sa aveti. Dar nu puteti AVEA orice doriti. De fapt, niciodata nu veti obtine nimic din ceea ce DORITI, daca doriti deosebit de tare. Viata incepe acolo unde se termina zona voastra de confort.

“Eu nu pot sa-ti dau ceea ce tu nu crezi ca poti avea – indiferent de cat de mult doresti – pentru ca nu iti voi incalca propriul tau gand in aceasta privinta. Nu pot sa o fac. Aceasta este legea. A crede ca nu poti avea ceva, este acelasi lucru cu a nu dori sa-l ai, dat fiind ca duce la acelasi rezultat.”

Toate rezultatele exista deja si rezultatul pe care-l traiesti ca experienta depinde de alegerea pe care o faci tu. Universal asteapta doar sa vada pe care dintre ele il alegi de data asta.

Adevar va spun Eu voua: iubiti, iubiti, iubiti lucrurile pe care le doriti, pentru ca dragostea voastra pentru ele e cea care le atrage catre voi. Aceste lucruri formeaza insasi viata! Cand declarati ca le doriti, anuntati ca ALEGETI tot binele pe care viata vi-l poate oferi! Alegeti deci sexul – tot sexul pe care viata vi-l poate oferi! Alegeti puterea – toata puterea  pe care o puteti aduna! Alegeti faima – toata faima pe care o puteti ajunge! Alegeti succesul – tot succesul pe care il puteti capata! Si mai presus de orice alegeti sa IL CUNOASTETI PE DUMNEZEU. De fapt, alegeti aceasta in primul rand si toate celelalte vor veni de la sine.

Sursa: Neale Donald Walsch

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!