Ce sunt Monadele?

Conform spuselor lui Djwhal Khul, Dumnezeu a creat 60.000 de milioane de monade in sistemul nostru planetar. Fiecare monada creeaza cate douasprezece suflete si fiecare suflet creeaza cate douasprezece extensii de suflet sau personalitati incarnate.

Inmultiti 60.000 de milioane cu 144 si aveti numarul de oameni care trec prin aceasta scoala. Djwhal a mai afirmat ca din aceste 60.000 de milioane de monade:
– 35.000 de milioane de monade se afla pe raza a doua, a dragostei,
– 20.000 de milioane de monade sunt pe raza a treia, a activitatii,
– 5000 de milioane de monade sunt pe prima raza, a puterii.

Ce sunt Monadele?

La inceput, Dumnezeu a creat fii si fiice in stare spirituala. El a creat ceea ce se cheama, in limbaj ezoteric, “monade”, sau scantei spirituale individualizate ale Creatorului.
Monada este aceea care a mai fost numita “Prezenta Eu Sunt”. Acesta a fost primul nostru nucleu de inteligenta si prima noastra identitate individualizata.

Scanteia divina, numita si spirit, este adevarata noastra identitate. Monada, sau scanteia spirituala, a decis cu liber arbitru ca doreste sa experimenteze o forma mai densa a universului material decat aceea in care traia.
Fiecare dintre monadele noastre, cu puterea propriei minti, a creat cate douasprezece suflete. Este ca si cum monada ar extinde douasprezece degete de foc, iar la capatul fiecarui deget se afla unul dintre cele douasprezece suflete individualizate. Fiecare suflet este o reprezentare mai mica si partiala a creatorului sau, monada.

Sufletul a mai fost numit sinele superior, mintea supraconstienta sau mentalul superior. Ceea ce stim pana acum este ca Dumnezeu a creat un numar infinit de monade, sau scantei spirituale, si ca fiecare monada a creat apoi cate douasprezece suflete pentru a experimenta o forma mai densa a materiei decat ceea ce experimentase pana
atunci. Fiecare suflet, dorind apoi sa experimenteze o forma si mai densa a universului material, a creat douasprezece personalitati sau extensii de suflet care s-au incarnat in cel mai dens univers material. Noi, cei de pe Pamant, suntem personalitati, sau extensii ale sufletului nostru, asa cum si sufletul nostru este o extensie a unei constiinte mai mari, care este monada noastra. Monada noastra este o extensie a unei constiinte si mai mari, care este Dumnezeu, Dumnezeu Creatorul, Tatal si Mama intregii creatii.

Astfel ca fiecare dintre noi, cei de pe Pamant, avem o familie de suflet, ca sa zicem asa, formata din alte unsprezece extensii de suflet. Celelalte unsprezece extensii de suflet ar putea sa fie incarnate pe Pamant sau pe o alta planeta din universul infinit al lui Dumnezeu. Celelalte unsprezece extensii de suflet ale noastre ar putea sa nici nu
fie incarnate intr-un corp fizic in acest moment, ci sa existe intr-unul din planurile spirituale ale existentei.
Celelalte unsprezece extensii de suflet sau personalitati ar putea fi considerate rudele noastre de suflet cele mai apropiate. Ducand mai departe aceasta metafora, avem atunci si o familie extinsa, monadica. Fiecare dintre noi suntem cate 12 in grupul de suflete si 144 in grupul monadic.

Sursa: Dr. Joshua David Stone

 

4/5 - (6 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!