Ce sunt juramintele karmice?

Ce sunt juramintele karmice?

Sunt promisiuni sau pacturi pe care le-am facut in vietile trecute-simultan cand am devenit parte a ordinelor religioase sau de initiere. In acea experienta de viata, Sufletul nostru a promis doar sa invete din acea situatie. Pana nu vor fi anulate cu constiinta, votul continua sa fie in vigoare si continua sa ne afecteze in momentul prezent fara sa ne putem bucura de viata.
De exemplu: a nu permite abundenta de bani si bunuri sa vina, e din cauza juramantului de Saracie intr-o intrupare in care eram calugari, vazand sexul sau relatiile intime intr-un mod negativ si neputand sa ne bucuram din cauza juramantului de Castitate si Celibat. Tendinta de a se gandi mai intai la altii decat la tine din cauza juramantului de Sacrificiu. Neputand comunica cand este timpul, din cauza juramantului Tacerii. Nerespectarea propriului corp pentru a avea inca un juramant activ de Suferinta si a nu folosi vointa atunci cand sunt situatii in care credem ca cineva este superior noua din cauza juramantului de Ascultare.

Ce sunt juramintele karmice?

TIPURI DE VOTURI

1) Juraminte de saracie:

Aceste juraminte au fost facute in ordine sau filozofii religioase in care banii si toate lucrurile materiale trebuiau sa fie renuntate pentru ca erau considerate negative. Daca esti o persoana care crede ca banii sunt rai, ca servesc la coruptie sau ca nu sunt compatibili cu spiritualitatea. De asemenea, daca ati intampinat sistematic probleme financiare, este posibil ca intr-o viata trecuta sa fi facut un juramant de saracie si acesta este inca in vigoare.

2) Juraminte de castitate:

In acest caz negativul a fost tot ce tine de sex. In multe ordine sexualitatea era considerata opusa spiritualului. Pe de alta parte, in alte aspecte, cum ar fi la originea Tantrei, sexualitatea a fost folosita ca o cale spre trezirea spirituala si unirea cu Dumnezeu. Daca priviti sexualitatea in mod negativ, ati experimentat o lipsa de dorinta sexuala sau ati experimentat disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate), este posibil sa fi luat un juramant de castitate in vietile trecute simultane.

3) Juraminte de celibat:

Inseamna sa nu vrem sa avem o relatie personala pentru ca suntem „casatorit” cu Dumnezeu. Juramintele de celibat se manifesta in multe feluri: sabotarea relatiilor intime, frica de angajament si numeroase relatii in care tiparele se repeta si se termina prost. A nu dori sa avem relatii profunde cu cineva este o modalitate de a ne limita in cresterea noastra. Daca acesta este cazul tau, este probabil sa fi semnat un pact de Celibat.

4) Juramintele de sacrificiu:

Este un pact in care cineva amana orice satisfactie personala in favoarea altora. Este o respingere a iubirii de sine. Daca simti ca esti mereu impovarat de responsabilitatile celorlalți si obsedat de a-i ajuta pe altii mai presus de propriile tale nevoi, s-ar putea sa fi promis un pact de Sacrificiu.

5) Juraminte de tacere:

In anumite ordine religioase antice, cuvantul era considerat unul dintre instrumentele Diavolului pentru a seduce muritorii. De acolo a derivat credinta ca tacerea a ajutat la mentinerea puritatii sufletului. Daca va este greu sa va exprimati sau sa vorbiti in public, este posibil sa aveti inca un juramant de Tacere activ.

6) Juraminte de suferinta:

In acest caz, placerile corpului erau considerate ca fiind ceva negativ pentru cresterea spirituala si, prin urmare, corpul era pedepsit si deteriorat. Multi oameni au comportamente daunatoare fata de corpul lor pe care nu le pot controla, cum ar fi dependenta. In aceste cazuri este posibil ca cineva sa aiba inca un juramant de suferinta.

7) Juraminte de ascultare:

Inseamna a da vointa unei persoane cu putere sau unui grup sau organizatie. Unii oameni, care se simt incapabili sa infrunte autoritatea (fie ea un parinte puternic, partener, sef, grup de oameni sau sistem), descopera ca au semnat pacte de ascultare in vietile trecute-simultane.
5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!