Boboteaza

Boboteaza sau Botezul Domnului, sarbatoarea crestina din 6 ianuarie cunoscuta si sub denumirile „Arătarea Domnului” sau „Epifania”, si ziua Sfantului Ioan, din 7 ianuarie, marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna.

Ziua de sfintire a apelor planetare a fost o zi deosebita. S-a vazut acest lucru si in graficul rezonantei Schumann. In afara de sarbatoarea ortodoxa, este o zi in care, din toate timpurile, la nivel planetar se coboara energii deosebite care sa purifice apele planetare, sa le inalte si sa activeze grila cristalina planetara. O zi in care suntem atinsi de Ape Cosmice Inalte.

Boboteaza face parte din seria celor 12 sarbatori crestine importante si este menita sa reaminteasca faptele petrecute la apa Iordanului, inainte ca Iisus sa paseasca in viata publica.

In noaptea de Boboteaz se deschid cerurile si Dumnezeu iti indeplineste dorintele! Semnele miraculoase ale Bobotezei.

Ajunul Bobotezei se serbeaza prin post negru, deoarece se spune ca cine va posti in ajun de Boboteaza va avea noroc tot anul.

“Se spune ca in aceste 9 Zile ( ziua de Boboteaza si urmatoarele opt) tot ce binecuvantezi se vindeca!

Tot ce apreciezi, infloreste! Aceste 9 Zile mai sunt numite ZILELE MINUNARII.

Minunati-va de perfectiunea cu care sunteti alcatuiti, de infinita frumusete care ne inconjoara, minunati-va de Miracolul Vietii, de lumina fiecarei dimineti si de atingerea blanda a noptilor!

Minunati-va de viitorul care va asteapta si el va deveni minunat!
Minunati-va de Umanitatea voastra si ea va imbratisa intreaga Lume!

Agheasma bauta in aceste 9 Zile, Dimineata, pe stomacul gol , are valoare de Impartasanie.

Puteti sa faceti mai ales in aceste Zile, urmatorul exercitiu de vindecare, umezindu-va palmele cu Agheasma si atingandu-va Corpul si partile cu probleme , mentalizand

INVOCAȚIA APEI:
Aceasta Apa sfintita care ma atinge Este Apa Vietii, Este Apa –Lumina.
La atingerea careia Corpul meu incepe sa straluceasca de sanatate.
Aceasta Apa Sfintita cu care ma ating Este Apa Divinitatii pe care Dumnezeu o revarsa in mine si Peste mine, Peste tot ce ma inconjoara.
Sunt curat (curata)!
Sunt sanatos (sanatoasa)!
Sunt plin (plina) de har!”
Fii binecuvantat(a).

Boboteaza

Credinciosii si preotii considera ca apa de la Boboteaza are o putere deosebita, pentru ca a fost sfintita printr-o indoita chemare a Sfantului Duh, iar sfintirea are loc chiar in ziua in care Mantuitorul s-a botezat in apele Iordanului. Apa sfintita la biserica in aceasta zi si luata de credinciosi nu se strica niciodata. Prin agheasma se intelege atat apa sfintita, cat si slujba pentru sfintirea ei.
Agheasma Mare se savarseste numai de Boboteaza, spre deosebire de Agheasma Mica, ce se obtine prin sfintirea in biserica a apei, in prima zi a fiecarei luni, dar si in case, la sfestanie. Agheasma Mare se poate bea timp de opt zile, intre 6 si 14 ianuarie si apoi doar in caz de boala, la sfintirea casei, cand ai un necaz mare etc. Este recomandat ca Agheasma Mare sa fie luata de la 9 biserici, astfel puterea ei creste semnificativ.
La Boboteaza se sfintesc toate apele, iar preotul se duce la o apa in care arunca o cruce. Mai multi barbati se arunca in apa ca sa o aduca inapoi, iar cel care va scoate crucea din apa va avea noroc tot anul.

Dictionarul de simboluri reduce semnificatiile simbolice ale apei la trei teme dominante : origine a vietii, mijloc de purificare si centru de regenerescenta.

Ca masa nediferentiata, apa reprezinta infinitatea posibilitatilor, ea contine tot ceea ce este virtual, tot ceea ce nu are inca forma, samanta primordiala, toate semnele unei dezvoltari ulterioare.

Mai jos aveti un ritual ezoteric pe care vi-l recomand sa-l faceti de Boboteaza cu o lumanare aprinsa.

Invocarea Apelor Cosmice

 Chem Acum Apele Cosmice in fiinta mea si in viata mea si le rog sa curete tot ce este invechit si nu-mi mai este de folos, tot ce este nebenefic, tot ce ma blocheaza, le mai rog sa vindece toata suferinta din vietile trecute si din aceasta.

Rog Apele Cosmice  sa ma hraneasca cu tot ceea ce am nevoie pentru a fi plin de iubire, lumina, echilibru, armonie, puritate.

Rog apele Cosmice sa curete casa mea, de orice este nebenefic pentru cei care locuiesc in ea.

Roaga apele cosmice sa vina si sa curete apele de pe planeta noastra, insasi planeta noastra, de tot ce exista nebenefic la nivelul lor, sa le purifice si sa le ajute sa-si recapete puterea, daca si ele vor si daca este voie divina.

Multumesc!

Botezul Sfantului Duh

Chem Acum pe preaiubitul Sfantul Duh si il rog sa primesc botezul complet intru Duhul Sfant asa cum a primit si Mantuitorul Iisus Hristos. Il rog sa purifice si sa indeparteze tot ce nu este dumnezeiesc in intreaga mea fiinta din vietile trecute si din aceasta. Cer activarea Darurilor Sfantului Duh care mi se cuvin.

Multumesc!

5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Un comentariu la „Boboteaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!