Alcatuirea spirituala a omului

Alcatuirea spirituala a omului poate fi impartitain trei niveluri:

I. Monada, spiritul, puternica Prezenta Eu Sunt, Tatal din ceruri

A. Cele trei aspecte ale monadei sunt:
1. Vointa sau puterea-care este principiul Tatalui
2. Iubirea/Intelepciunea-care este principiul Fiului
3. Inteligenta activa-care este principiul Sfantului Duh

II. Sufletul, sinele superior, mintea supraconstienta

A. Cele trei aspecte ale sufletului sunt:
1. Vointa spirituala
2. Intuitia-iubire/intelepciune, principiul Christic
3. Mentalul superior

III. Personalitatea, sau extensia de suflet

A. Cele trei corpuri ale personalitarii sunt:
1. Corpul mental
2. Corpul emotional
3. Corpul fizic si corpul eteric

Alcatuirea spirituala a omului

Primul nivel al realizarii de sine este legat de autorealizarea personalitatii. Exista multi, foarte multi oameni in acest plan care au atins acest nivel. Asta ar insemna ca ei sunt autorealizati din punct de vedere psihologic, dar nu neaparat si din punct de vedere spiritual.

Cel de-al doilea nivel de autorealizare ar fi realizarea de sine la nivel de suflet. Aceasta nu are loc pana dupa a treia si a patra initiere, care vor fi explicate foarte detaliat intr-un capitol ulterior. O persoana autorealizata la acest nivel a devenit una cursufletul si cu sinele superior si traieste aceasta realitate in viata cotidiana. Aceasta este o stare de constiinta in care traim cu dragoste neconditionata pentru sine si pentru altii, dorind mereu sa fim de ajutor, recunoscand unitatea inerenta a intregii creatii, recunoscandu-ne adevarata identitate de fiinte-Dumnezeu, de Christos, de Buddha si de fii si fiice ai lui Dumnezeu.

Al treilea nivel de autorealizare este realizarea de sine la nivel monadic, sau spiritual. Aceasta nu are loc pe deplin pana dupa a cincea si a sasea initiere. Oamenii aflati la acest nivel de autorealizare sunt maestri ai intelepciunii si lorzi ai compasiunii. Ei au fuzionat de-acum chiar dincolo de suflet, cu monada si cu Prezenta Eu Sunt. Ei au
devenit una cu spiritul monadei pe Pamant. Ei trebuie sa fi devenit de-acum Maestri Inaltati, complet dezmarginiti si eliberati de toata karma planetara, fiinte cu adevarat autorealizate.

Canalul Central

Canalul central este un termen referitor la coloana de energie care se afla intre baza coloanei vertebrale si varful capului. Este denumita uneori coloana chakrelor, sau sushumna. Face parte din sutratma, cordonul de argint sau firul vietii, care sunt, toate, denumiri diferite pentru acelasi cordon.Una dintre practicile foarte importante ale caii
spirituale este largirea canalului central si debarasarea lui de toate reziduurile psihice. In mod ideal, canalul central poate fi largit pana devine o coloana de Lumina care sa aiba dimensiunea circumferintei capului. La majoritatea oamenilor, canalul central este un tub foarte stramt, ca o teava de la baie care nu mai poate functiona eficient.

Construirea canalului central de-a lungul stelei Pamantului este foarte importanta. Daca, canalul central nu este construit intr-un mod uniform de la Pamant si picioare pana la coroana, acea energie poate deveni dispersata si congestionata cauzand probleme fizice in special in zona trunchiului.

 

 

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!