Acceptarea, Binecuvantarea, Recunostiinta
Ce inseamna sa accepti pe deplin, sa binecuvantezi totul si sa fii pe deplin recunoscator?
A accepta pe deplin inseamna sa nu intri in conflict cu ceea ce apare in momentul de fata. Inseamna sa nu-l respingi sau sa-l dai deoparte sau sa te indepartezi de el, ci sa-l imbratisezi, sa-l ti langa tine, sa-l iubesti ca si cand ar fi al tau. Este propria ta creatie, de care esti foarte multumit sau nu. Daca nu esti multumit de ceea ce ai creat, vei opune rezistenta acceptarii, iar lucrul caruia ii opui rezistenta persista.
A accepta ceva nu inseamna a refuza sa-l schimbi. Nu poti schimba ceea ce nu accepti – in tine special in tine insuti – dar in afara ta.
Prin urmare, accepta totul ca pe manifestare divina a divinitatii din tine. Atunci te declari pe tine insuti ca fiind creatorul ei si numai atunci poti sa o „dez-creezi”. Numai atunci poti sa o re-cunosti – adica sa cunosti din nou – puterea de a crea ceva nou, putere care se afla in tine.
A accepta ceva nu inseamna a fi de acord cu acel lucru. Inseamna, pur si simplu, sa-l imbratisezi, chiar daca esti de acord cu el sau nu.
Pe tine nu te intereseaza modul in care apari in exterior, ci numai experienta ta interioara. Lasa lumea exterioara sa fie ceea ce este. Creaza-ti o lume interioara asa cum vrei tu ca sa fie. Aceasta inseamna a trai starea de maestru.
A binecuvanta inseamna a da energiile tale cele mai bune, gandurile tale cele mai inalte. Fara binecuvantare ne-am condamna noi insine si pe ceilalti.
Poate va intrebati: ar trebui sa-mi dau energiile cele mai bune, gandurile cele mai inalte lucrurilor pe care le urasc, persoanelor pe care le urasc, cu care sunt in conflict, unui handicap, razboiului, omorurile, violentei, lacomia, oameni care nu sunt amabili, politica inumana, nedreptate, etc.? Da, ca ele sa poata fi schimbate, aceste lucruri au nevoie de energiile noastre cele mai bune, de gandurile noastre cele mai inalte. Nu putem schimba nimic condamnand. Le condamnam sa se repete. Faptul ca nu condamnam ceva nu inseamna ca suntem de acord cu acesta. Pur si simplu, inseamna ca refuzam sa judecam. Pe de alta parte, putem alege altceva.
Alegerea de a schimba ceva nu trebuie sa vina din manie. Sansele de a produce o schimbare palpabila creste direct proportional cu scaderea maniei.
„Binecuvantati pe dusmanii vostrii si rugati-va pentru cei care va nedreptatesc” spune Dumnezeu.
A fi recunoscator pentru ceva inseamna a inceta sa-i mai opui rezistenta, inseamna a-l vedea si a-l recunoaste ca pe un dar, chiar atunci cand darul nu este vizibil imediat. Recunostiinta este ceea care schimba totul. Recunostiinta in avans pentru o experienta, o conditie sau un rezultat este un instrument puternic pentru crearea realitatii noastre si un semn sigur al starii de maestru.
O rugaciune foarte putenica:
Multumesc, Dumnezeul meu, ca ma ajuti sa inteleg ca „aceasta problema” a fost deja rezolvata pentru mine
Cand ai „o problema” exprima-ti imediat recunostiinta, nu numai pentru solutie, dar si pentru problema insasi. Facand acest lucru, iti schimbi pe loc perspectiva asupra ei si atitudinea in ceea ce o priveste.
Apoi, binecuvanteaz-o. Da-i cele mai bune energii ale tale si gandurile tale cele mai inalte. Astfel o faci sa fie prietena ta si nu dusmanul tau; ceea ce te sprijina, mai degraba decat ceea ce iti este impotriva. Prin urmare, accepta raul si nu-i opune rezistenta. Pentru ca ma repet lucrul caruia ii opui rezistenta persista. Poate fi schimbat numai cel pe care-l accepti.
Apoi, invaluieste-l cu dragoste. Poti sa iubesti orice experienta pana o faci sa dispara.
Si in cele din urma, fii bucuros, deoarece rezultatul exact si perfect iti este la indemana. Astfel, in fata oricarei probleme, fa un lucru de bucurie.
Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.