mai 9, 2017

Acasa

Centrul de Sanatate Gabriela

Incercarile de a vindeca bolile sau de a trata ranile sunt tot atât de vechi cât omenirea.

Imbolnavirile erau privite din punct de vedere magic -demonic sau ca o pedeapsa din partea fortelor supranaturale. Pentru vindecare se invocau aceste forte si se faceau sacrificii, se improvizau dansuri, se foloseau formule oculte sau talismane, plante, cristale, incantatii, mantre, meditatiile.

Deci medicina complementara este mult mai veche decat medicina clasica, odata cu aparitia acesteia (a medicinei clasice) medicina complementara a continuat in paralel completand, sa spunem medicina clasica.

Ce este Medicina Complementara?

Medicina complementara este o medicia integrativa pentru ca priveste fiinta umana in complexitatea sa, ocupandu-se, pe langa partea fizica a omului, si de vindecarea problemelor emotionale, mentale si sufletesti pe care orice fiinta umana le are la un moment dat.

Ce este medicina Holistica?

Medicina Holistica – poate produce vindecare prin tratarea omului ca un tot unitar si eliminarea cauzelor profunde ce au declansat boala. Din perspectiva procesului de vindecare holistica, un pacient este un tot unitar: corp, minte, emotii, spirit si energie vitala (chi).

O stare de sanatate optima poate fi obținuta atunci cand toate aceste componente materiale si imateriale ale unei fiinte umane se afla in echilibru. Atunci cand un element constitutiv al unei persoane nu mai funcționeaza corect, toate celelalte parti vor fi afectate. In cazul in care oamenii manifesta dezechilibre fizice, emotionale sau spirituale, starea lor generala de sanatate este afectata in sens negativ.

Vindecarea holistica se bazeaza pe ideea ca, in primul rand, este in puterea pacientilor sa se vindece. Pentru a se vindeca, oamenii trebuie sa devina constienti de faptul ca ei insisi sunt, in cele din urma, responsabili de propria lor sanatate si bunastare.

Pe langa acest principiu de baza al medicinei holistice, alte reguli de baza se refera la:
• toate persoanele au puteri de vindecare innascute.
• pacientul este o persoana, nu o boală.
• vindecarea presupune abordarea in echipa medic – terapeut – pacient a dezechilibrelor fiintei umane, trebuie sa includa toate aspectele vietii unei persoane si sa utilizeze o varietate larga de practici de ingrijire.
• tratamentul implica indepartarea cauzelor ce au declansat starea de dezechilibru, nu doar atenuarea simptomelor.

Centrul de Sanatate Gabriela ofera un spatiu  primitor, cald, este locul unde daca vii esti ascultat si problemele tale sunt cele mai importante si unde vei gasi intelegere, profesionalism. Problemele tale indiferent de ce natura sunt emotional, sufletesc, mental sau trupesc, sunt tratate holistic prin diverse tehnici asa cum considera terapeutul (theta healing, reiki, cristaloterapie, shamanism, meloterapia, aromoterapia etc.)

NOTA: Informatiile prezentate pe acest site îi diverse articole, nu reprezinta diagnosticari si nu pot fi considerate tratamente; au scop informativ general, ce se pot aplica de la caz la caz sub stricta indrumare a unor specialisti.

Centrul  de Sanatate Gabriela nu isi asuma responsabilitatea pentru intelegerea si aplicarea in mod eronat a diverselor informatii sau practica necorespunzatoare a unor tehnici descrise in acest site. Aceste articole au doar rol informativ. Va recomand sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

 

           

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!